Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a tahliye, Mehmet Altan'a beraat!

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a tahliye, Mehmet Altan'a beraat!

FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine, Mehmet Altan’ın beraatine...

FETÖ'nün medya yapılanmasının "darbe çağrışımı" davasında haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliyesine, Mehmet Altan’ın beraatine karar verdi.

Yargıtay’ın Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak haklarında verilmiş olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozmasının ardından bugün görülen duruşmada açıklanan karara göre, Ahmet Altan “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.

Nazlı Ilıcak hakkında ise “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve yine suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliye kararı verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan’ın beraatine hükmedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.