Necmettin öğretmenin kanı yerde kalmadı

Necmettin öğretmenin kanı yerde kalmadı

Tunceli'de öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesinin ardından bölgedeki üç ayrı kentte yapılan operasyonlarda 38 terörist öldürüldü, 3 terörist ise sağ olarak yakalandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunu kesen PKK'lı bir grup terörist tarafından kaçırılmıştı. Karne günü ailesinin yaşadığı Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyüne giderken kaçırılan Yılmaz'ın cenazesi 26 gün sonra Tunceli'ye 25 kilometre uzaklıktaki Pülümür Çayı'nda bulunmuştu.

Yılmaz'ın şehit edilmesinin ardından güvenlik güçleri, Tunceli-Erzincan-Kahramanmaraş bölgelerinde ayrı ayrı operasyonlar gerçekleştirdi. Güvenlik güçlerinin, arka arkaya yürüttüğü kırsal bölge operasyonlarında aralarında Yılmaz'ı şehit eden PKK'lıların da bulunduğu 38 terörist öldürülürken, 3 terörist ise sağ yakalanarak gözaltına alındı.

Tunceli-Erzincan-Kahramanmaraş'ın kırsalındaki Jandarma bölgesinde yoğunlaşan operasyonlara polis birimleri de destek verdi. Yılmaz'ın şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin yanı sıra MKP (Maoist Komünist Parti) ile MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) üyesi teröristlerin de yer aldığı öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 5'inin MKP, birinin ise MLKP üyesi olduğu belirtildi.

6 hafta sürdü

Etkisiz hale getirilen teröristlerin yanı sıra, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 30 şüpheli gözaltına alındı. Üç ayrı bölgede yaklaşık 6 hafta süren operasyonlarda 8 M-16 piyade tüfeği, 25 kalaşnikof otomatik tüfek, 4 tabanca, 29 el bombası, 5 el yapımı patlayıcı, 425 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.  Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.