Nöbet Ücreti Bakanlar Kurulu’na Gelecek!

Nöbet Ücreti Bakanlar Kurulu’na Gelecek!

Nöbet Ücreti Bakanlar Kurulu’na Gelecek!

Öğretmenlere 4 saat nöbet ücreti verilmesi konusunun MEB’in masasında durduğunu ve son kararı Maliye Bakanlığı’nın vereceğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yaptığı açıklamada "Bu son dönemde hemen hemen bütün sendikaların dile getirdikleri nöbet konusuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetin karşılığını bir şekilde almaları konusunda bizim çalışmalarımız var. “ diyerek öğretmenlere nöbet ücreti verileceğinin müjdesini verdi. Nöbet ücretiyle birlikte yeni öğretmen atamasını bu haberimizde değerlendireceğiz.

Öğretmene Aylık Nöbet Ücreti: 149 TL

Öğretmenlere nöbet ücreti 4 saat üzerinden ödenirse; 1 haftada 1 nöbet karşılığında: 37 TL , 4 haftada 4 nöbet karşılığında: 149 TL ödenmiş olacaktır. Eğitim-öğretim yılını 180 iş günü ve 36 hafta olarak hesapladığımızda da bir öğretmen bir yılda nöbet ücretinden 1.346 TL kazanmış olacaktır.

Ek Dersler Vergi Diliminden Muaf Olmalıdır!

Toplu sözleşmede masada olacak olan ek derslerin vergi diliminden muaf tutulması konusunun çözülmesi öğretmenler için daha çok önemlidir. Yine mesele Maliye Bakanlığı’nda bitiyor. Kurs ek ders ücretinin % 100 arttırılması, nöbetlere ücret verilecek olması önemlidir ancak ek derslerin vergiden muaf tutulmasıyla bu iyileştirmeler bir anlam kazanacaktır. MEB’in nöbet ücreti dışında vergi dilimi konusunda da çalışma yapması faydalı olacaktır.

Sonuç olarak; Öğretmene nöbet ücreti ödenmesinin yolu, Bakanlar Kurulu’ndan geçmektedir.

gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum