Nöbetçi bakan uygulaması bugün başladı

Nöbetçi bakan uygulaması bugün başladı

AK Partili milletvekillerinin Kızılcahamam kampında 'bakanlara ulaşamıyoruz' eleştiri üzerine gündeme gelen 'nöbetçi bakan' önerisi hayata geçti

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinden sonra milletvekillerinin en büyük eleştirisi 'Bakanlara ulaşamıyoruz' oldu. AK Partinin, Kızılcahamam kampında da aynı eleştiri devam edince 'Nöbetçi bakan' formülü geliştirildi ve uygulama başladı.. AK Parti Grubu, Salı-Çarşamba ve Perşembe günü birer bakanın Meclis'te olacağı program hazırladı.

İlk gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nöbetçi bakan olarak TBMM'de Milletvekilleri ile görüştü. Bugün (Çarşamba) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Perşembe günü ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum nöbetçi bakan olacak.

179 NOLU ODA

Haftaya Salı günü 29 Ekim tatili olduğu için TBMM'de nöbetçi bakan bulunmayacak. 30 Ekim Çarşamba Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 31 Ekim Perşembe günü ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vekillerle bir araya gelecek.

Görüşmeler, ana bina zemin katta bulunan 179 nolu odada gerçekleşecek. Bu oda 'Nöbetçi bakan odası' olarak hazırlandı ve Milletvekillerine de ''Sn. Milletvekilleri ana bina 179 nolu odada nöbetçi bakanlar ile görüşebilir'' mesajı gönderildi.

SÖZCÜ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.