O Memurlara 711 Lira Ek Ödeme

O Memurlara 711 Lira Ek Ödeme

O Memurlara 711 Lira Ek Ödeme

O Memurlara 711 Lira Ek Ödeme​ - İl özel idareleri ve belediyelerde görev yapan Devlet memurlarına, aylık ücretlerinden ayrı olarak ödenen Sosyal Denge Tazminatı ve İkramiye ödemelerinin bu yıla ilişkin miktarları arttı.

Mahalli idarelerde görevli bir memurun aylık geliri, “Sosyal Denge Tazminatı” ve “İkramiye” ödemeleri nedeniyle, aynı şartlarda başka kurumlarda görev yapanlara göre, daha fazla olmaktadır.

Bu yılın ilk altı aylık döneminde, büyükşehir belediyesinde görevli bir memur, maaşının dışında aylık net 1.160 TL gelir elde edebilecek.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI

İl özel idareleri ile belediyeler ve bağlı kuruluşlarında görevli Devlet memurlarına, Sosyal Denge Tazminatı ödenebilmektedir. 

Bu yıl ödenecek Sosyal Denge Tazminatının miktarı tavan tutarı, 2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede belirtildiği üzere, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %100’ü kadar olacaktır. Bu miktarı geçmemek üzere, ilgili belediye veya il özel idaresi ile bu yerlerdeki en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikası arasında yapılan sözleşmeyle farklı miktarlar belirlenebilmektedir.

Buna göre, mahalli idarelerde görev yapan Devlet memurlarına 2016 yılının ilk altı aylık döneminde, aylık net 711 TL’ye kadar Sosyal Denge Tazminatı ödenebilecektir. 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde ise bu tazminatın aylık net tutarı

"746 TL"

olabilecektir. (%15 Gelir Vergisi dilimine göre hesaplanmıştır)
Öte yandan, sosyal denge sözleşmesini imzalayan sendikanın üyesi olmayan kamu görevlilerinin sosyal denge tazminatından yararlanabilmesi için, taraf sendika, aynı unvanlı personelden alınacak aidatın iki katına kadar sosyal denge sözleşmesi aidatı alabilecek.

İKRAMİYE

Mahalli idarelerin (İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları) memurlarına, ilgili encümenin takdiriyle yılda iki defa ikramiye ödenebilmektedir. İkramiye ödemelerine ilişkin ayrıntılar için tıklayınız …

**Büyükşehir belediyelerinde ikramiye: Büyükşehir belediyelerinde görevli Devlet memurlarının %10'una, her defasında 36.000 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, yılda iki defa ikramiye ödenebilmektedir.

Buna göre, 2016 yılının ilk altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda, bu ikramiyenin miktarı net 2.694 TL (aylık net 449 TL) olabilecek. Yılın ikinci altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda ise net 2.828 TL (aylık net 471 TL) ikramiye alınabilecek. (%15 Gelir Vergisi dilimine göre hesaplanmıştır)

**Diğer belediyelerde ikramiye: Büyükşehir belediyesi olmayan belediyelerin memurlarının %10'una, her defasında 25.000 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, yılda iki defa ikramiye ödenebilmektedir.

Buna göre, 2016 yılının ilk altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda, bu ikramiyenin miktarı net 1.871 TL (aylık net 312 TL) olabilecek. Yılın ikinci altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda ise net 1.964 TL (aylık net 327 TL) ikramiye alınabilecek. (%15 Gelir Vergisi dilimine göre hesaplanmıştır)

**İl özel idarelerinde ikramiye: İl özel idaresi memurlarının %10'una, her defasında 25.000 gösterge rakamının aylık maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere, yılda iki defa ikramiye ödenebilmektedir.

Buna göre, 2016 yılının ilk altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda, bu ikramiyenin miktarı net 1.871 TL (aylık net 312 TL) olabilecek. Yılın ikinci altı ayında ikramiye ödenmesi durumunda ise   net 1.964 TL (aylık net 327 TL) ikramiye alınabilecek. (%15 Gelir Vergisi dilimine göre hesaplanmıştır) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum