O Memurlara Uzmanlık Geliyor!

O Memurlara Uzmanlık Geliyor!

Daha önceki haberlerimizde SGK’da güzel gelişmelerin olduğunu belirtmiştik. Göreve geldiği günden beri Personeline yönelik çalışmalarıyla SGK çalışanının geleceğe yönelik umutlarını arttıran Başkan Mehmet Selim Bağlı ve ekibi yeni bir projeye daha imza a

Daha önceki haberlerimizde SGK’da güzel gelişmelerin olduğunu belirtmiştik.  Göreve geldiği günden beri Personeline yönelik çalışmalarıyla SGK çalışanının geleceğe yönelik umutlarını arttıran Başkan Mehmet Selim Bağlı ve ekibi yeni bir projeye daha imza atacak.

Bilindiği üzere Kurum içi kariyer olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle bünyesinden diğer kurumlara geçen memur sayısında belirgin bir artış gözüken SGK hem bunu engellemek hem de Kurum alacaklarının tahsilinde etkinliği ve verimliliği arttırmak için tıpkı Maliye Bakanlığı gibi Kurum içinden uzman alımına geçiyor.

Kurum memurlarının da uzman olma imkanı getiren yeni taslağın şu an ki durumuna göre personel de tıpkı Gelir Uzman Yardımcılığı gibi uzman kadrosuna atanabilecek.

Gerçekleştirilmesi düşünen UZMANLIK Kadrolarının A kadrolarda ki gibi mi yoksa Kuruma has bir uzmanlık kadrosu mu olacağı ise kesinlik kazanmış değil.

Bununla birlikte Maliye Bakanlığının düzenlemeye bakışı UZMANLIĞIN getireceği maliyeti göz önüne bulundurduğumuzda negatif gibi görünse de, maliyetinin yaklaşık 6 katı Kurum tahsilatı sağlayacağı hesaplandığından Bakanlığın bu yeniliğe sıcak baktığı gelen bilgiler arasında.

Uzmanlık kadrolarına atanacak olanların tüm özlük hakları, maaşları, şartları ve Kurum içindeki pozisyonlarına dair detayları yine bu sayfalardan okuyucularımıza aktaracağız.

sgkrehberi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.