O Öğretmenlere De Artırımlı Ek Ders Ödenmelidir!

O Öğretmenlere De Artırımlı Ek Ders Ödenmelidir!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan müdür, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarına toplu sözleşme hükümlerine göre artırımlı ek ders ücreti ödenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan müdür, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarına toplu sözleşme hükümlerine göre artırımlı ek ders ücreti ödenmektedir. Müdür yetkili öğretmenler ise bu düzenlemenin dışında tutulmuş olup müdür yetkili öğretmenlere artırımlı ek ders ücreti ödenmemektedir.

Müdür yetkili öğretmenlere madde kapsamında yer verilmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine ve hakkaniyete aykırıdır. Müdür yetkili öğretmenler de diğer okul yöneticileri gibi kendi okullarında yönetim işleri kapsamında yapılması gereken tüm iş ve işlemleri yerine getirmektedir. Müdür yetkili öğretmenler yöneticilik görevinin yanında diğer okul yöneticileri haftada en fazla 6 saat derse girerken haftada 30 saat ders okutmak gibi ağır bir görevi de yerine getirmektedir. Çalışma barışı, eşitlik ilkesi ve hakkaniyete göre de müdür yetkili öğretmenlere de artırımlı ek ders ücretinin verilmesi gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan müdür yetkili öğretmenlere de artırımlı ek ders ücretinin ödenmesi, artırımlı ek ders ücreti ödenmesi için mevzuatta gerekli düzenlenmelerin yapılmasını talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.