O Öğretmenlere Yaz Tatili Ek Ders Ücreti Müjdesi

O Öğretmenlere Yaz Tatili Ek Ders Ücreti Müjdesi

MEB'den Öğretmenlere Yaz Tatili Ek Ders Ücreti Müjdesi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin yaz tatilinde de ek ders alabilmelerine olanak tanıyan bir uygulama getirmeye hazırlanıyor.

MEB'den Öğretmenlere Yaz Tatili Ek Ders Ücreti Müjdesi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin yaz tatilinde de ek ders alabilmelerine olanak tanıyan bir uygulama getirmeye hazırlanıyor. Öğretmen yaz tatilinde nasıl ek ders ücreti alacak, öğretmenlerin yaz tatili ekders alabilmeleri için ne yapması gerekir. Detaylar..... 

Meb bu sene yazın farklı bir uygulama yapıyor. İsteyen öğretmenler yazında destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alabilecek. İşte Ayrıntılar:

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI – YAZ DÖNEMİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu (2015-2016)’ nun Genel Esaslar başlıklı birinci bölümünde yer alan 19. maddesi, “Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 (beş) farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 (altı) farklı dersten haftalık 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 (altı) farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilirler.” şeklinde değiştirilmiştir.

2- Destekleme ve Yetiştirme Kursları sınıf oluşturma işlemleri ders bazlı olarak yapılacak ve e-Kurs modülünde buna göre sınıf oluşturulacaktır.

3-Öğretim yılında 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimize hazırlık mahiyetinde bir üst sınıf dersleri tanımlanacaktır. Yaz Kurslarında öğrencilerimizin bulundukları il/ilçe sınırları dışında kurs alabilecek olmaları düşüncesiyle, yaz dönemine mahsus olmak üzere öğrencilerimize yönelik il/ilçe sınırlaması kaldırılmıştır. İsteyen öğrencimiz herhangi bir il ve ilçede açılacak kurslara katılabilecektir.
 
4- Devam devamsızlık girişlerinin sağlıklı yapılabilmesi için ders programı iş ve işlemlerinin zamanında ve düzenli yapılması gerekmektedir. Devamsızlıklar ders bazlı takip edilecektir.
 
5- Yaz kursları 20-Haziran -10 Eylül 2016 tarihleri arasında istenilen bir başlangıç ve bitiş tarihi seçilerek yapılabilecektir.
 
6- e-Kurs modülü üzerinden yapılacak iş ve işlemler aşağıdaki iş takvimine göre kılavuzda belirtilen tarihler çerçevesinde yapılacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum