Ocak'ta Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak

Ocak'ta Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak

Emeklilerin gözü kulağı emekli maaşı zammında. Zam haberi gelmeden önce ikramiye müjdesi geldi...

Birçok emekli, emekli maaşı zam haberini beklerken, birkaç gün önce açıklanan 5 bin TL'lik ikramiye ile teselli buldu. Ancak bu ikramiye, çalışmaya devam eden emeklileri kapsamayacak.

Peki Emekli Maaş Zam Oranı Ne Olacak

Emekli maaşı zammı için belirleyici faktör enflasyon farkıdır. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca açıklanan enflasyon farkına göre, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammını en az yüzde 25 artıracağı öngörülüyor. Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından da zam oranı netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu ikramiye çalışmaya devam eden emeklileri kapsamadığı için bazı emekliler bu durumdan memnun değil. Ayrıca 5 bin TL'lik ikramiye miktarını da mevcut enflasyonda bazı emekliler için yetersiz görüyor.

Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Açıklanıyor?

Emekliler, emekli maaşı zammını merakla bekliyor. Emekli maaş zammı Aralık ayında açıklanacak enflasyon oranına bağlı olarak belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sene sonunda emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceklerini ifade etmişti. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Emekliler bizim önceliğimiz olacak. Emekli zammı rutin olarak yılın başında imkanlara bakılıp ona göre karar verilecek. " açıklamasında bulunmuştu.

Emekli maaş zammının ne kadar olacağı merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.