Odatv davasında 6 yıl sonra karar çıktı!

Odatv davasında 6 yıl sonra karar çıktı!

Aralarında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasında 6 yıl sonra karar çıktı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, Odatv davası kapsamında yargılanan gazeteciler Yalçın Küçük, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın beraatine karar verdi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bugünkü duruşmada davaya ilişkin kararını açıkladı.

Heyet, tutuksuz sanıklar eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız, Barış Pehlivan, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Doğan Yurdakul, Mümtaz İdil, İklim Kaleli, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk ile başka suçtan tutuklu Ahmet Şık'ın beraatine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Yalçın Küçük'ün ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gibi suçlardan 21 yıldan 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Soner Yalçın'ın 36 yıl, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Hanefi Avcı'nın da onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer sanıklara da benzer suçlara ilişkin 7,5 ile 23 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verilmesi talep ediliyor. 

Davanın sanıkları arasında yer alan Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde 12 Kasım 2011'de hayatını kaybetmesi nedeniyle hakkında dava düşürülmüştü. 

Dava dosyası, dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin yasal düzenlemeyle kapatılması sonrası İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.