ÖĞ-DER'den MEB'e Eleştiri: Eğitimin temel meselelerine...

ÖĞ-DER'den MEB'e Eleştiri: Eğitimin temel meselelerine...

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) aylık şube başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) aylık şube başkanları toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim hayatına ve atanamayan öğretmenlere yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeni yıla eğitim sisteminin sorunlarla girdiğinin altını çizen Sürücü, “Yüz otuz bin öğretmen açığı devam ederken, dört yüz elli bine yakın öğretmen umutla atama bekliyor. Asgari ücret kadar dahi alamadan ek ders karşılığı öğretmenlik yapanların dertleri ile ilgilenenin olmaması ise bir acı olarak devam etmektedir. Ülkemizde devam eden eğitimde kaliteyi yakalayamama sorunu maalesef hâlâ devam etmektedir. Batı fantezilerinin, aklı ve kalbi öldüren eğitiminin ruhumuzda açtığı yaralar büyümeye devam ediyor. Sorunu sadece akademik başarının yükselmesiyle çözüleceğine inanan bir eğitim anlayışı insanı değerleri ihmal ederken bir yandan da ekonomik kriz aileleri mahvediyor. Eğitimin temel meselelerine çözümler aramak yerine öğretmenlerin önlük modelleri ile uğraşılması ise içinde bulunduğumuz garipliği açıklamaya yetmemektedir” dedi.

TÜM BU YANLIŞLIKLARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ

İstanbul Sözleşmesi gibi aileyi tahrip eden yasaların uygulamaya konulduğunu söyleyen Sürücü; “Aile mefhumunun yıkıldığı, İstanbul Sözleşmesi 6284 sayılı yasa gibi aileyi tahrip eden yasaların uygulamaya konulduğu, eğitimciye şiddetin alenileştiği bu günlerde, biz Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, tüm bu yanlışlıkların düzeltilmesi için çalışmalara devam edeceğiz. Toplumun ilmî, ahlakî ve vicdanî gelişimine katkıda bulunan öğretmenlerimizin değersizleştirilmesinin karşısında ve gereken değerin verilmesi için çalışmaların her zaman destekçisi olacağız. Bu konuda hazırladığımız eğitim raporlarını yetkili ve etkili kurumlara gönderdik takdim ettik. Hastalığı tedavi için doğru teşhis önemlidir yoksa tedavi ölümle neticelenir” şeklinde konuştu.

2020’DE NE DEĞİŞECEK?

Adaleti ve insan haklarını temel alan yeni bir dünya düzeni için mücadele edeceklerini ifade eden Sürücü; “ÖĞ-DER olarak bu sene ilk hamlemizi Eğitim Dünyamız adlı TV programıyla başlattık. Her sene olduğu gibi eğitim alanında yapacağımız seminer, toplantı ve yarışmalar da devam edecek. Yaptığımız ve yapacağımız il eğitim şuralarıyla eğitimin yerel ve millî çaptaki sorunlarını tespit edip tedavi reçetesini de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Biz sadece eleştiren değil aynı zamanda alternatifler geliştiren bir eğitimci topluluğuz. Emperyalizmin sömürü temelli yenidünya düzeni çalışmalarına karşı, adaleti ve insan haklarını temel alan yeni bir dünya düzeni için mücadeleye devam edeceğiz. İnsanlarımız kavgadan ve polemikten bıktı şimdi kardeşlik ve birbirine anlayışla bakma zamanıdır. İfsat şebekelerinin aldatıcı yüzüne ve maskelerine kanmayan şuurlu eğitimciler geleceğimizi geçmişimizden dersler alarak inşa edecektir. Tahrip kolay tamir ve yapmak zordur. Bir kibritle bir ormanı yok edebilirsiniz ama ormanın yetişmesi için binlerce emek ve ömür gerekir, işte bizde bu sarp yokuşu aşmaya talibiz. Bizim görevimiz hak yolunda mücadeledir. Tüm bu eksikliklere rağmen, geleceğin daha iyi olacağı umudumuzu korumaya devam edeceğiz” dedi.

Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.