Öğrencilerden 15 Temmuz Şehitlerine Minnet Mektupları

Öğrencilerden 15 Temmuz Şehitlerine Minnet Mektupları

Manisalı öğretmen ve öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara mektup yazarak, minnet duygularını dile getirdi.

Manisalı öğretmen ve öğrenciler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara mektup yazarak, minnet duygularını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 250 kişi anısına öğretmen ve öğrenciler arasında "O Gece 15 Temmuz" konulu mektup yarışması düzenlendi.

Yarışmada her bir katılımcıdan şehitlere hitaben ayrı ayrı mektup yazması istendi. Komisyon tarafından değerlendirilen mektuplar, "15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi Şehitleri" ismiyle, 350 sayfalık kitaba dönüştürüldü.

Kitapta her şehit için oluşturulan bölüm, altında ise 15 Temmuz kahramanlarına yazılan mektuplar yer aldı.

Yayımlanan kitaplardan ilki geçen hafta Manisa'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildi.

Komisyon üyelerince değerlendirilen en iyi üç mektubun sahibi de ödüllendirildi.

"15 Temmuz gecesini unutturmamaya çalışıyoruz"

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, darbe girişimine karşı koyarak hayatlarını feda eden kahramanların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu düşünce ışığında şehitlerimiz için mektup yarışması düzenledik. Yarışmaya 500 öğretmen ve öğrenci katıldı. Gönderilen mektuplar komisyon tarafından incelendikten sonra değerlendirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan şehitlerimizin hayatı ile ilgili kısa bilgiler alınarak onların künyesi oluşturuldu. Şehidimizin künyesi ve şehidimize yazılan mektuplar karşılıklı sayfalarda eşleştirilerek baskıya verildi. Her şehidimizin ailesine bu eseri ulaştırmak ve onlara duyduğumuz minneti de bu vesileyle dile getirmeyi amaçlıyoruz."

15 Temmuz günü Ankara'da şehit düşen polis memuru Hüseyin Kalkan için yazdığı mektupla dereceye giren öğretmen Adnan Kabak, herkesin, vatan için canlarını ortaya koyan kahraman şehitlere borcu olduğunu dile getirdi.

Ortaokul öğrencisi İclal Taştan da "Kahraman Şehitlerimiz" başlıklı mektupla 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyan vatan evlatlarını anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Şehitlere "Ey Peygamber Komşusu Yiğidim" başlıklı mektup yazan Şevval Başçı da "Mektubuma başlamadan önce bazı kaynakları okudum. Burada her bir şehidimizin ayrı bir kahramanlığını gördüm. Ülkemizin en önemli yerlerine sızan terör örgütünün bir anda kendi menfaatleri için ülkeyi nasıl ateşe attıklarını daha iyi anladım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.