Öğrencilere ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtılacak!

Öğrencilere ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yüzünü güldürdü. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri 2023 yılında tablet ve bilgisayarlarına kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tablet ve bilgisayar başvuruları için tüm detayları tek tek açıkladı. İşte tablet ve bilgis

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yüzünü güldürdü. İlkokul ortaokul ve lise öğrencileri 2023 yılında tablet ve bilgisayarlarına kavuşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tablet ve bilgisayar başvuruları için tüm detayları tek tek açıkladı. İşte tablet ve bilgisayar dağıtımı için istenen şartlar…

Karar Gazetesi'nin haberine göre; Teknoloji ile birlikte ihtiyaç ve istekler de değişiklik gösteriyor. Özellikle öğrencilerin son yıllarda tablet ve bilgisayara olan ihtiyaçları artarken Milli Eğitim Bakanlığı da konu hakkında önemli adımlar attı. Öğrencilere tablet ve bilgisayar dağıtımı yapılacağını açıklayan MEB, geçtiğimiz yıl içerisinde binlerce öğrencinin yüzünü güldürdü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla 2023 yılında da tablet ve bilgisayar dağıtımları devam edeceği duyuruldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan yeni proje kapsamında 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan tüm öğrenciler bilgisayar ve tabletlerine kavuşacak. İşte tablet ve bilgisayar dağıtımı için istenen şartlar…

MEB TABLET VE BİLGİSAYAR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Milli Eğitim Bakanlığı tablet ve bilgisayar dağıtımlarını tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. İhtiyaç sahibi ve yoksul durumda olan aileler MEB tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında yer alıyor. Tablet ve bilgisayar alımları için öğrencilerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanı kapsamında ihtiyaç sahibi olan aileler teknolojik aletlerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Tablet ve bilgisayarların dağıtımı için Milli Eğitim Bakanlığı her şehrin ilçesinde bulunan Belediye ve Kaymakamlık binalarının içerisinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla aletleri öğrencilere ulaştırıyor. Yoksul durumda olan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek başvuruda bulunabiliyor. Vakıf aracılığıyla kayıt formunu dolduran kişiler çocukları için tablet ve bilgisayar alımının da önünü açmış oluyor.

MEB tarafından öğrencilere tanınan tablet ve bilgisayar hakkı için ön başvuru yapmak isteyen kişiler 444 06 32 numarası üzerinden başvuru yapabilir. Numarayı arayarak tablet ve bilgisayar ihtiyacı olduğunuzu belirtiniz yeterli olacaktır.

ÜCRETSİZ TABLET YARDIMINDAN KİMLER YARARLANIR?

700 binden fazla öğrencinin yüzünü güldüren MEB ücretsiz tablet dağıtımına da devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında tablet ve bilgisayar desteği için düzenli geliri olmayan ve işsiz olan ailelerin çocuklarına öncelik tanınıyor. Muhtaçlık sınırı altında olan aileler yardımdan yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra hane halkının kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 1/3'ünden az olması durumunda ailelere tablet ve bilgisayar desteği sağlanıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı biriminden yardım alan vatandaşlar da tablet ve bilgisayar desteğinden yararlanabilir. Engelli vatandaşlar, kronik hastalığı bulunan kişiler, eşi vefat etmiş olan ya da eşinden ayrılan dul kadınlar, afetzede vatandaşlar, şehit ve gazi yakınları ücretsiz tablet dağıtımından yararlanabiliyor.

TABLET VE BİLGİSAYAR BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere tanınan tablet ve bilgisayar hakkı için başvuru şartları şu şekildedir:

Muhtaçlık sınırının altında yaşıyor olmak
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
İlkokula, ortaokula ya da liseye gidiyor olmak
Hane halkına oranla haneye giren aylık maaşın kişi başına asgari ücretin 3’te 1’i olan kişiler için
Belirtilen 4 şartı taşıyan kişiler tablet ve bilgisayar başvurusu yapabilir. Başvuru yapan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan teknolojik alet yardımından tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanmaktadır.

ÖĞRENCİLERE HANGİ MARKA TABLET DAĞITILIYOR?
General Mobile ile anlaşması bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, marka tarafından en son model tabletleri öğrencileri ile buluşturuyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğrencilere verilen tablet bilgisayarların ortalama fiyatı 3000 TL olarak görülmektedir. General Mobile E-Tab 20 marka tabletler öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzey ve donanımdadır. Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı'nın online eğitim platformu EBA'ya erişim için öğrencilerin ihtiyaçları düşünülerek 25 GB internet hediyesi ile birlikte gelmektedir.

TABLET VE BİLGİSAYAR DAĞITIMLARI DURDURULDU MU?
MEB tarafından sağlanan ücretsiz tablet desteği en son 2022 yılının nisan ayında gerçekleşti. Son dağıtım var 12 Nisan ile 18 Nisan tarihleri arasında yapıldı. 2023 yılında dağıtımların yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Henüz bir dağıtım projesi yer almazken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar bekleniyor. Tablet ve bilgisayar desteğinin yeni yılda da devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı. (Karar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum