Öğretmen Aşılamalarında Bir Gariplik Yok Mu?

Öğretmen Aşılamalarında Bir Gariplik Yok Mu?

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitime devam eden 8. ve 12. sınıf öğretmenleri ile uygulamalı meslek lisesi öğretmenlerinin hızlıca aşılanmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın  açıklamasına göre aşı programına dahil edilen okul öncesi ve ilkokullarda görev yapan eğitim çalışanlarıyla birlikte şu ana kadar 425.430 eğitim çalışanının aşı randevusuna  dahil edildi.

Tabii ki, aşı listesine dahil olmak başka, aşı olmak başka!

MEB'in ve Sağlık Bakanlığı'nın yüz yüze devam eden 8. ve 12. sınıflara ders veren öğretmenler ile meslek lisesi öğretmenlerini aşı listesinde öncelikli yapması beklenirken, kapatma kararı verilen ilkokullarda görev yapan eğitim çalışanlarını öncelikli olarak aşı listesine dahil etmesi şaşkınlık yarattı.

Tabii ki bizler tüm eğitim çalışanlarının öncelikli aşılanmasını bekliyoruz. Ancak, bir öncelik olacaksa yüz yüze eğitim yapılan kurumlardaki çalışanlar ile yüze yüze eğitim veren öğretmenlerin öncelikli aşılanması gerekiyor.

Konu hakkında bir açıklama da Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan geldi.

İşte o açıklama:

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yüz yüze eğitime  devam eden 8. ve 12. sınıf öğretmenleri ile uygulamalı meslek lisesi öğretmenlerinin hızlıca aşılanmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın  açıklamasına göre aşı programına dahil edilen okul öncesi ve ilkokullarda görev yapan eğitim çalışanlarıyla birlikte şu ana kadar 425.430 eğitim çalışanının aşı randevusuna  dahil edildi. Hatırlanacağı gibi Türk Eğitim-Sen olarak  eğitim sürecinin yüz yüze devam edilmesi isteniyorsa  eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurgulamıştık. Ayrıca sendikamız eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek tedbiri almak anlamına geleceğini de dile getirmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan yüz yüze eğitim sürdürülmek isteniyorsa bütün eğitim çalışanlarının aşılanmasının  zorunluluk olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Bakanlığın açıklamasına göre dün aşı programına dahil edilen okul öncesi ve ilkokullarda görev yapan eğitim çalışanlarıyla birlikte şu ana kadar 425.430 meslektaşımız aşı randevusuna dahil edilmiş.

Ancak, yüz yüze eğitime devam eden 8. ve 12. sınıf öğretmenleri ile uygulamalı eğitim veren meslek lisesi öğretmenleri başta olmak üzere, tüm eğitim çalışanları hızlıca aşılanmalıdır. 

Türkiye olarak, eğitim sürecini yüz yüze sürdürmek istiyorsak bütün eğitim çalışanlarının aşılanmasını tamamlamak zorundayız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.