Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik - Öğretmenlere zorunlu hizmet affı

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik - Öğretmenlere zorunlu hizmet affı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 18/06/2023 tarihli resmi gazete'de yayımlandı.

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik

1- Pictes öğretmenlerinin süreleri hizmet puanına eklenecek

2- Öğretmenlere zorunlu hizmet affı getirildi

Bugünkü (18.06.2023) resmi gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/06/20230618-5.htm
- yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik Bakanlık tarafından yürütülen projelerde öğretici/öğretmen veya rehber danışman olarak geçirilen süreler" ibaresi eklenmiştir.

Bu düzenlemeye göre Pictes öğretmenlerinden MEB kadrolu atananlara Pictes'de geçen süreleri hizmet puanı olarak eklenecek.

-Yapılan bir başka değişiklik ise 16.06.2023 itibarıyla MEB'de kadrolu olarak çalışmakta olan öğretmenlerin zorunlu hizmet görevleri kaldırılarak zorunlu hizmetten muaf sayılmışlardır.

MEB'den bu aşamadan sonra beklenen; öncelikle deprem bölgesi olmak üzere tüm zorunlu hizmet bölgelerine/kurumlarına yönelik teşvik uygulamasına geçilerek zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen sorununun çözülmesi, bu bölgede çalışmakta olanların yapılacak teşviklerden yararlandırılması düzenlenmesidir.

Maksut BALMUK
Öğretmen

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum