Öğretmen Ek Göstergesi 3600 Olursa Ne Değişecek?

Öğretmen Ek Göstergesi 3600 Olursa Ne Değişecek?

Öğretmen Ek Göstergesi 3600 Olursa Özlük Hakları Ne Kadar Değişir?

Aylık maaş ile emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarını etkileyen bir unsur olması nedeniyle, bütün memurlar gibi öğretmenler de ek göstergelerinin artırılmasını istiyor. 

Devlet memurları hakkında uygulanan ek göstergeler; hizmet sınıflarına, eğitimlerine, kadro unvanlarına ve aylık/kadro derecelerine göre farklılık göstermektedir.

Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarını etkilemesi nedeniyle, memurlar; bulundukları unvanda 1 inci derece kadronun ek göstergesinin yüksek olmasını ve bu seviyeden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylığı ve emekli ikramiyesi almayı istemektedirler.

Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen memurlar arasında öğretmenler de yer alıyor.

Öğretmen ek göstergesi ne kadar?

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil “öğretmen” unvanlı kadrolarda görev yapanlar hakkında 1 inci derece kadroda 3000 ek gösterge uygulanmaktadır.

Öğretmenler, 1 inci derece öğretmen kadrosu için 3600 ek gösterge belirlenmesini istiyor.

Ek gösterge 3600 olursa neler değişir?

1 inci derece Öğretmen kadrosu için geçerli olan 3000 ek göstergenin 3600’e yükseltilmesi ve buna paralel olarak diğer derecelerde olanlar hakkında uygulanan ek göstergelerin de artırılması durumunda, öğretmenler ile öğretmen emeklilerinin mali haklarında bazı değişiklikler olacaktır.

Ek göstergenin 3000’den 3600’e yükselmesinin, Öğretmenlerin aylık maaş ve emeklilik haklarını nasıl etkileyeceği konusunda bilgi olması bakımından, aylık seviyesi 1/4 ve hizmet süresi 30 yıl olan öğretmene ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

Öğretmen ek göstergesi 3000’den 3600’e yükselirse

Aylık Net Maaşları    Emekli Aylıkları    Emekli İkramiyeleri
 (31,21 TL azalır)        465,54 TL artar     16.786,41 TL artar

*2016 yılının ilk altı ayında geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

Son yıllarda bazı unvanların ek göstergesi arttı

2013 yılında yapılan değişikliklerle; Genel Müdürlük, Başkanlık, Yargı Kuruluşları, Yüksek Öğretim Kuruluşları ve Bağlı ve İlgili Kuruluşlardaki “Daire Başkanı” ile Millî Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğindeki “Grup Başkanı” kadro unvanlarının ek göstergesi 3000’den 3600’e yükseltilmişti.

2016 yılında yapılan düzenlemeyle; emniyet personelinden bazılarının ek göstergesi artırılırken, bazı derecelerdeki personel için ise ilk defa ek gösterge belirlendi. (memurunyeri.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.