Öğretmen İl İçi Atamalarda Sıralar Çalıştırılmalı

Öğretmen İl İçi Atamalarda Sıralar Çalıştırılmalı

İl içi tayinlerde sıranın gözetilmesi ile öğretmenlerin seminer çalışmalarını istedikleri ilde yapabilmeleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdık.

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:

İl içi tayinlerde sıranın gözetilmesi ile öğretmenlerin seminer çalışmalarını istedikleri ilde yapabilmeleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdık.

İlgili yazıyı:

Sayı   :2016/H800/843                                                           

Konu : İl içi tayinlerde sıranın gözetilmesi ile

öğretmenlerin seminer çalışmalarını istedikleri ilde yapabilmeleri hk.

          

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA        

Norm güncellemesi yapılmadan gerçekleştirilen, gerek il içi gerekse iller arası yer değiştirmelerin beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğu, okullarımızın öğretmen ihtiyacını karşılamadığı ve öncelikle, norm güncellemeleri yapılarak, gerçek öğretmen ihtiyacı tespit edilmesi gerektiği yönündeki görüş ve taleplerimizi daha önce ifade etmiştik. Bu bağlamda aşağıda belirtilen hususların yerine getirilmesi ile mağduriyetlerin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz:

Öğretmenlerin il içi tayinleriyle ilgili olarak; herhangi bir öğretim kurumuna atanmayan öğretmenlerin mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için, Daha önceki yıllarda sıraların birden fazla çalıştırıldığı dikkate alınarak, Bu durumdaki öğretmenlerin yeni tercihleri alınmak ve hizmet puanı gözetilmek suretiyle Eylül ayına kadar boş kalan yerlere atanmasına olanak sağlanmalı, ilçe emri uygulaması da getirilerek eş durumu özrü dikkate alınmalıdır.

İl içi tayin isteyen, isteği gerçekleştirilenlerden, iptal isteyenlere yerine atama yapılmamış olması halinde, iptal istekleri gerçekleştirilmelidir.

Öğretmenlerin iller arası tayinleriyle ilgili olarak; Geçtiğimiz yıl yapılan ve büyük memnuniyet yaratan 2. İller arası yer değiştirme hakkı bu yıl da verilmelidir. Daha önceki tercihlerine atamalar yapılmış olma ihtimali düşünülerek, yeni tercihler alınmalıdır.

Öğretmenlerin Sağlık özrü kapsamındaki yer değiştirmeler konusunda Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri göz önüne alınarak takvimle bağlı kalınmayarak, özrün devam ettiği her dönemde sağlık özründen yer değiştirebilmelerine olanak sağlanmalıdır.

Yine Bakanlığının bünyesinde her alan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler her ders yılı başında ve sonunda iki hafta süren seminerlere katılmaktadırlar. Öğretmenlerin mesleki çalışmalarını görev yaptıkları illerde yapmaya zorlanmaları mağduriyetlere neden olmaktadır. Bu durum hem mesleki çalışmaların verimliliğini düşürmekte hem de öğretmenlerin memleketlerinden ayrı kaldıkları süreyi arttırmaktadır. Özellikle her ikisi de öğretmen olup farklı yerlerde görev yapan öğretmenlerin bu seminerlere aynı yerde katılmaları yapılan seminerleri daha faydalı hale getirecek, öğretmenlerin maddi ve manevi varlıklarının gelişimine etki edecek ve kamu yararına daha uygun olacaktır. Bu nedenle öğretmenlerin Haziran ve Eylül 2016 tarihlerinde seminer döneminde yapacakları mesleki çalışmalarının tamamını istedikleri il ya da ilçede yapabilmelerine olanak sağlayan yasal düzenlemelerin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Yukarıda yer verilen tespitler ve taleplerimiz kapsamında; gerekli iş ve işlemlerin yapılması hususunda gereğini bilgilerinize sunarım.        

Saygılarımla.

 

                                                                           Sakine ESEN YILMAZ (y)

                                                                                    Genel Sekreter

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.