Öğretmene Sendikasına Göre Performans Notu İddiası

Öğretmene Sendikasına Göre Performans Notu İddiası

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, okul müdürleri tarafından bütün öğretmenlere ‘performans notu’ veriliyor.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No'lu Şube Başkanı Enver Demir, öğretmen performans değerlendirmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılından itibaren, okul müdürleri tarafından bütün öğretmenlere  ‘performans notu’  veriliyor. Müdürlerin verdiği bu notlar şimdilik “öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınacak bir kriter” olarak biliniyor. Ancak; uygulamalarda ciddi sıkıntılar görülmeye, bir çok okul müdürünün yaptığı performans ölçütlerine itirazlar yükselmeye başladı.
               
AKP hükümetlerinin  eğitimdeki aksaklıkların giderilmesi amacıyla yıllarca süren gayretli çalışmaları! sonucunda, İl –ilçe müdürlerinin tamamının, okul müdürlerinin  tamamına yakınının (%92) yandaş sendika üyeleri arasından seçilmesiyle sonuçlanan yapılanmanın, öğretmenin  performans notuna da yansıması  bizleri şaşırtmadı. Yandaş okul müdürlerinin bir çoğu ki özellikle hak etmeden o koltuğa oturtulmuş, - ne oldum, nasıl oldum sarhoşluğu içinde olanlar- ,öğretmenlerin  sendikal tercihlerine göre performans değerlendirmesi yapıyorlar.  Öğretmen yandaş sendikaya üye ise performans notu yüksek, onun dışında kalanların düşük.Bir önceki yıl başarı belgesi verdiği öğretmene 60 puan, 3 aydan bu yana raporlu olan öğretmene 90-100 puan veren okul müdürleri var.Bu örnekleri binlerce çoğaltabiliriz. Bu saydığımız niteliklerdeki okul müdürlerinin, öğretmenlerin performans değerlendirmelerini, öğretmen üstünde bir baskı unsuru olarak kullanmak istedikleri anlaşılıyor. Bu puanlamaların şimdilik pek hükmü olduğu söylenemez, ancak; ilerleyen zamanlarda,öğretmenin performansıyla ilgili yeni kriterler ortaya konularak,öğretmenler ciddi baskı altına alınabilir.
 
TELAFİSİ İMKANSIZ SONUÇLAR DOĞAR           
 
Öğretmenin performansını ölçemeyeceğimizi bile,bile ölçmeye kalkmak telafisi imkansız sonuçlar doğurabilir. Eğitim çalışanlarını, art niyetli çakalların eline bırakamayız. Öğretmen arkadaşlarımızın performans kriterleri konusunda şikayetleri sendikamıza ulaşmaya başlamıştır. Performans notları 30 Haziran a kadar MEBBİS’e işlenmiş olacaktır. Her öğretmen kendi performans notunu öğrenebilir. Performans notu konusunda haksızlığa uğradığını düşünen üyelerimizin,öncelikle okul  idaresine itiraz dilekçesi vermesini öneriyoruz. Okul idaresinin vereceği cevaba göre konu hakkında mahkemeye gidilebilir.Konuyla ilgili,hakkaniyetten uzak,yanlı hareket eden okul müdürleriyle ilgili ayrıca işlem talep edeceğiz.
 

Enver DEMİR                                        
Türk Eğitim-Sen 
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum