Öğretmenin 8 Yıllık Hukuk Mücadelesi Zaferle Sonuçlandı

Öğretmenin 8 Yıllık Hukuk Mücadelesi Zaferle Sonuçlandı

Ankara’da bir okulda müdür başyardımcısı olarak görev yapan öğretmen Cemil EROL’un 8 yıl süren hukuk mücadelesi zafer ile sonuçlandı.

Ankara’da bir okulda müdür başyardımcısı olarak görev yapan öğretmen Cemil EROL’un 8 yıl süren hukuk mücadelesi zafer ile sonuçlandı.

Cemil EROL Çankaya Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe ve finansman uzman öğretmeni ve müdür başyardımcısı olarak görev yapmaktadır. Olayın gelişimi şöyledir:

2010 Yılında Çankırı İli Yapraklı İlçesi Yapraklı Çok Programlı Lisesi öğretmeni olduğu sırada, hakkında yapılan disiplin soruşturması sonucunda; “ 1/30 oranında Aylıktan Kesme Cezası “ verilmesi teklifi getirilmiştir. Bu arada öğretmen Cemil EROL’un isteğe bağlı tayini Ankara Keçiören Yamantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne çıkmış ve 01/03/2010 yeni görevine başlamıştır.

Yapraklı İlçe Milli eğitim Müdürü 14/05/2010 tarihinde cezayı vermiştir.

Cemil EROL adına üyesi olduğu Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 26/7/2010 tarihinde Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştır. Mahkeme davayı reddetmiş ve Danıştay 12. Dairesi’de bu kararı onamıştır. Davacı Cemil EROL karar düzeltme isteminde bulunmuştur. Danıştay 12. Daire bu kez davacıyı haklı bularak, 04/04/2017 tarihinde; karar düzeltme kabul ve “bozma” kararı vermiştir. Yeniden bir karar verilmek üzere; dava dosyası yeniden Ankara 5. İdare Mahkemesine gönderilmiştir.

Ankara 5. İdare Mahkemesi 29/9/2017 tarihinde Danıştay’ın bozma gerekçesini yerinde görerek, aynı gerekçe (Disiplin cezasını, eski görev yerindeki amir veremez) ile disiplin cezasını iptal etmiştir. Ayrıca, mahkeme idareyi, davacının maaşından kesilen paranın yasal faiziyle ödemeye, davacının yaptığı 388,85 TL yargılama gideri ile 990,00.-TL vekâlet ücretini ödemeye mahkûm etmiştir.

Öğretmen Cemil EROL’un 26/7/2010 tarihinde açtığı dava; yaklaşık 8 yıl süren bir hukuk mücadelesi sonucunda 29/9/2017 tarihinde zafer ile sonuçlanmıştır. Disiplin cezası iptal edilmiştir.

İşte o karar:

cemil-erol_sayfa_1.jpgcemil-erol_sayfa_2.jpgwww.turkiyeegitim.com Özel Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum