Öğretmenin babasından Yalova Valisi'ne tepki

Öğretmenin babasından Yalova Valisi'ne tepki

Hayatını kaybeden Öğretmen Halil Serkan Öz'ün babası, oğlunu azarlayan Yalova Valisi'ne tepki gösterdi: "Anarşist oğlum öldü rahat etsin"

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun inceleme için gittiği bir lisede kıyafetini beğenmeyerek azarlayıp sınıftan kovduğu Öğretmen Halil Serkan Öz’ün kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi, Türkiye’yi yasa boğdu. Baba Öz, valiye sert sözlerle tepki gösterdi.

 

"BU SAÇ SAKAL NE" AZARI

Vali’nin "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek öğretmene hakaret ettiği, okul idarecilerine ise "Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştığı iddiaları, sendikaların tepkisine neden olmuştu. Önceki gün de bu hakaretlere tepki için Yalova’da ‘Öğretmene saygı’ yürüyüşü düzenlendi.

 

 

HAYATINI KAYBETTİ

Ancak yürüyüşte yürek yakan bir olay oldu. Öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen gösteride kalp krizi geçirdi. Derhal Bursa’ya sevk edilen Öğretmen Öz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

"ANARŞİST OĞLUM ÖLDÜ RAHAT ETSİN"

Öz’ün ölümü üzerine hem eğitim camiasından hem de sosyal medyadan Vali Cebiroğlu’na tepki yağdı. Acılı baba Kemal Öz, oğlunun ölümüne şu sözlerle isyan etti:

"Ne diyeyim. Oğluma doyamadım. Siz söyleyin Yalova Valisi’ne oğlum öldü. Rahat olsun artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu! O rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen böyle söyleyin ona. İçim yanıyor.

"ALLAH'INDAN BULSUN"

İddia ediyorum, yavrum matematiği yemiş yutmuştu. Yüksek Lisans da yapmıştı. Ödülleri de vardı. Valinin, çok sevdiği öğrencilerinin içerisinde kılık-kıyafeti yüzünden kendisini azarlayıp kovması, canını çok yaktı. Vali Bey artık okulları rahat rahat gezsin, insanlara hakaret etsin. Kendisinden de şikayetçi olmayacağım. Çünkü çocukları var. Allah’ından bulsun."

Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.