Öğretmenin Vekili, Ücretlisi Olmamalı

Öğretmenin Vekili, Ücretlisi Olmamalı

Öğretmenin Vekili, Ücretlisi Olmamalı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, boş geçen derslerin ücretli öğretmenlerle doldurulmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Öğretmenin vekili, ücretlisi olmamalı. Atanamayan bunca yetişmiş öğretmen adayı varken, okullarda derslerin boş geçmesini, hiç de verim alınamadığı tecrübeyle sabit olan vekil öğretmenlikle bu boş derslerin telafi edilmeye çalışılmasını anlamak mümkün değildir” dedi.

Atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen’i ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ile görüştü.

Atama bekleyen öğretmen adayı sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken öğretmen adayları, 126 bini bulan öğretmen açığına rağmen, yapılan atamaların az olduğunu, öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalışılması yerine daha fazla kadrolu öğretmen ataması yapılmasını isteyerek, bu konuda destek istediler.

Teyfik Yağcı, atanamayan bunca yetişmiş öğretmen adayı varken, okullarda derslerin boş geçmesini, hiç de verim alınamadığı tecrübeyle sabit olan vekil öğretmenlikle bu boş derslerin telafi edilmeye çalışılmasını anlamanın mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Öğretmenin vekili, ücretlisi olmamalı. Bilhassa bu dönem uygulamaya konulan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi için öğretmen açığının süratle giderilmesi; özellikle eşzamanlı sınavlar yapılacağından, ülkenin bütün okullarında temel derslerin eşgüdüm halinde işlenmesi gerekmektedir. Öğretmeni olmayan okullarda kitabın kapağı açılmazken, başka bir okulda 50-60 sayfa ders görülmüş olacak. Bunun telafisi nasıl yapılacak. Başka okullardan öğretmen getirerek sınav yapabilirsiniz ama derslerin telafisinde kaliteden bahsetmek vicdanları yaralayacaktır.”

“Bunun için mevcut hazır bekleyen, ‘öğretmen olacaksınız’ diye okuttuğumuz, mezun ettiğimiz öğretmen adaylarının atamasını yapmak gerekiyor” diyen Yağcı, “Geleceği kazanmak istiyorsak, çocuklarımızın eğitimine özen göstermeliyiz” şeklinde konuştu.
Yağcı, bu konuyla ilgili talep ve önerilerini ilgili makamlara taşıdıklarını ve taşımaya devam edeceklerini kaydetti. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.