Öğretmenler: Anamız Ağladı, Atanmak İstiyoruz

Öğretmenler: Anamız Ağladı, Atanmak İstiyoruz

Ataması yapılmayan öğretmenler, 40 bin öğretmen ataması yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Ataması yapılmayan öğretmenler, 40 bin öğretmen ataması yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Türk Eğitim-Sen de eyleme destek verdi. Eyleme Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekteri M. Yaşar Şahindoğan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekteri Sami Özdemir katıldı.

Eylemde öğretmenler, “Ücretli köleliğe son, bize kadro verin”, “Vurur yüze ifadesi, ata bizi bir tanesi”, “120 bin açık var dediniz, kapatmaya geldik”, “Adananın yolları taştan, 40 bin ata Nabi Başkan”, “Usul usul yürümeyle ayak yorulmaz, 40 bin atama ile Maliye batmaz” yazılı dövizler taşıdı.

Bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş şunları kaydetti: “Eğitim ülkemizin gelişmesi için çok önemli bir faktördür. Eğitimi işler hale getirenler de hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Öğretmensiz bir eğitimde başarıdan ve verimlilikten bahsedemeyiz. Bugün eğitimin ciddi sorunlarından bir tanesi de öğretmen açığıdır. Bu açık kapanmadığı müddetçe eğitimde başarıdan söz edilemez.

Bugün;

-Atması yapılmayan öğretmenlerin feryadının, taleplerinin dile getirilmesi,

-Eğitimde ciddi bir öğretmen ihtiyacı olduğunun hatırlatılması,

-Geçmişte verilen sözlerin yerine getirilmesi için buradayız.

Önce şuna bakalım;

Ülkemizde öğretmen ihtiyacı var mı?

Evet var. Bunu MEB yetkilileri söylüyor. Rakamlar sürekli değişse de ülkemizin öğretmen açığı var. OECD rakamlarını dikkate aldığımızda 350 bin öğretmen açığı var. Türk Eğitim-Sen olarak 2015 yılında 100 bin atama yapılmasını istedik. Sayın Cumhurbaşkanı’nın 47 bin atama sözü de yerine getirilmedi. Eylül ayında 37 bin atama yapıldı. Biz bu noktada  2015 yılı sonuna kadar 63 bin atama daha yapılmasını diliyoruz.

Peki öğretmen açığını nasıl kapatıyorlar?

Pedagojik formasyon almamış, tecrübesiz, iki yıllık turizm, arıcılık bölümü mezunlarını bile ücretli öğretmen olarak görevlendiriyorlar.

Soruyorum: MEB alanı dışında görevlendirilen ücretli hemşire, ücretli veteriner var mı? Elbette yoktur. Niçin MEB’de vardır. Bu bir ayıptır. Bu ayıptan kurtulmanın yolu ise kadrolu öğretmen atamaktır.

Bir hatırlatmayı da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapmak istiyorum: 2002 yılı genel milletvekili seçimleri öncesinde miting meydanlarında 'Biz iktidar olduğumuzda KPSS sınavı kaldırarak ataması yapılmayan tüm öğretmenlerin atamasını yapacağız sözü vermişti.Şimdi biz de diyoruz ki sözünüzde durun artık. Bu sözü siz verdiniz, yerine getirin" diyoruz.

Siyasi partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Muhalefet partileri ataması yapılmayan öğretmen sorununu çözeceklerini söylerken, iktidar partisi AKP’nin buna dair bir açıklama yapmaması düşündürücüdür. AKP seçim beyannamesinde taşeron işçilerin kadroya alınmasına yer vermiştir. Eğitim Fakültesi mezunu olup taşeron işçi olarak çalışanlar sevinçli olabilirler. Birileri taşeron işçi olarak çalışırken kadrolu olacak, diğer atama bekleyen öğretmenler ellerinde diplomaları ile atanamayacaklar. Böylesi bir anlayışı kınıyorum.

Türk Eğitim-Sen olarak diyoruz ki; Bizler Eminönü’nde yem bekleyen güvercinler değiliz. Bizler öğretmeniz. Artık bu gençleri çocuklarla, okullarla buluşturun. Bir plan çerçevesinde atama bekleyen tüm öğretmenlerin atamasını yapın diyoruz. Biz Türk Eğitim-Sen olarak her zaman ataması yapılmayan öğretmenlerin yanında olduk. Onlarla birlikte eylemler, mitingler yaptık. Ataması yapılmayan öğretmenler için mücadelemiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da sürecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.