"Öğretmenler Odası Buluşmaları"nın Bu Haftaki Adresi Eskişehir!

"Öğretmenler Odası Buluşmaları"nın Bu Haftaki Adresi Eskişehir!

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Eskişehir'de düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Eskişehir Öğretmenevinde gerçekleştirilen buluşmada öğretmenlerle bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, il ziyaretlerinde her fırsatta öğretmelerle yan yana geldiklerini anımsatarak sahanın sorunlarını eğitimin asli unsuru olan bizzat öğretmenlerden dinleyerek çözüm geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Tekin Şöyle devam etti: "Öğretmenlerimizin il içi ve iller arası atamalarda ikinci bir yer değiştireme hakkı tanınması ile mazerete bağlı yer değiştirme konusunda il millî eğitim müdürlüklerinin emrine atanması işlemlerini öğretmenler odası buluşmalarımızda gündeme gelmesi üzerine gerçekleştirdik."

Son olarak depremden ağır etkilenen illerdeki öğretmenlere tanınan "iller arası mazerete bağlı yer değiştirme hakkı"nın da yine bu buluşmaların sonucunda tanındığını kaydeden Tekin, Bakanlık olarak tüm imkânlarıyla öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Öğretmenler odasını çok önemsediklerini dile getiren Tekin, yeni bir konsept geliştirerek okullardaki tüm öğretmen odalarını yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Daha sonra tek tek söz alarak duygu düşünce ve beklentilerini dile getiren öğretmenler ise derslere cep telefonlarının alınmaması, devamsızlık ve sınıf tekrarı gibi konular başta olmak üzere 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin genelgedeki kararları memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.