Öğretmenler Yarın Cumhuriyet Kokartı ile Okula Gidecek!

Öğretmenler Yarın Cumhuriyet Kokartı ile Okula Gidecek!

Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun hız kesmeden il gezilerine devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 25.10.2023 tarihinde Kayseri’de bir dizi temaslar

Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun hız kesmeden il gezilerine devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 25.10.2023 tarihinde Kayseri’de bir dizi temaslarda bulundu.

Genel Başkanımız Talip Geylan ve beraberindeki heyet ilk olarak Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’u ziyaret etti.

Daha sonra Genel Başkanımız Geylan, Kayseri Üniversitesi’ne geçerek, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’yı makamında ziyaret etti. Sayın Rektöre nazik konukseverliğinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Aynı gün Genel Başkanımız Talip Geylan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Bahamettin Karaköse’yi de ziyaret etti. Ziyarette, eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerine dair istişarede bulunuldu.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından Geylan ve beraberindeki heyet Kayseri MHP İl Başkanı Sayın Seyit Demirezen ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Sayın Ali Çelik’i ziyaret etti. Demirezen ve Çelik’e memleket hizmetlerinde başarılar dileyen Geylan, nazik konukseverlikleri için de teşekkürlerini sundu.

Akşam saatlerinde ise Geylan ve beraberindeki heyet; Kayseri şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve üniversite temsilcileri ile şube kadın komisyonu üyelerinin hazır bulunduğu istişare toplantısına katıldı.

Geylan istişare toplantısının açılış konuşmasına, “570 yeni üye kaydı yapan Şube Başkanlarımız Muharrem Çolak ve Ramazan Sıdar nezdinde, sendikal mücadelemize ihlasla emek veren tüm yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladı.

15 Mayıs 2024 tarihinde Türk Eğitim-Sen yetkili sendika olacaktır!

Genel Başkanımız sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu an kamu çalışanları adeta bir sendikal esaret altındadır. Geride bırakılan 7 Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, sonuçları itibariyle kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarının sözde sendika tarafından işverene ihale edildiğini göstermiştir. O masaya kaç kere oturuldu ama maalesef bırakın dişe dokunur bir kazanım elde etmeyi, masada kamu çalışanlarının talepleri hakkıyla müzakere dahi edilemedi. Toplu görüşme sürecinde tabi ki her talep edilen karşılık bulamayabilir. Nitekim Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de her talebimiz karşılık bulmadı. Ama hiçbir zaman kamu çalışanlarının sendikamıza olan güveni tahrip olmadı. Çünkü kamu çalışanları Türkiye Kamu-Sen’in kendilerini o masada adam gibi temsil ettiğini biliyordu. Bu noktada herkes bilmelidir ki; kamu çalışanlarını bu esaretten kurtaracak olan tek Türkiye Kamu-Sen ve konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdır. Türkiye Kamu-Sen yetkili olacak ki; kamu çalışanları toplu pazarlık masasında tam hakkıyla ile temsil edilsin.” diye konuştu.

Kamu çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunları olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Talip Geylan şunları kaydetti:

  • “1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamına verilecek olan ek göstergelerin daha fazla ötelenmemesi,
  • Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan meslektaşlarımızın, yaptıkları fiili iş ve eğitim durumlarına göre Genel İdare Hizmetler Sınıfına alınması,
  • 8 bin 77 TL’lik ilave ek ödemenin emeklilerimize de verilmesi,
  • Vergide adalet için tüm kamu çalışanlarının %15’lik vergi dilimine sabitlenmesi gibi hususları içeren raporumuzu Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e takdim ettik.”

Milli Eğitim Bakanlığı’na Ayrılan Bütçe Artırılmalıdır

Öğretmen atama sayısının çok yetersiz olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen adaylarının en büyük beklentisinin adil bir kontenjan dağılımıyla, tatmin edici sayıda atama yapılması olduğunu söyledi. Geylan, “Biz, ataması yapılmayan öğretmen kardeşlerimizin meselesiyle her daim yakinen ilgileniyoruz. Atama sayılarındaki yetersizlik yıllar içinde bir yığılmayı da beraberinde getiriyor. Bu sorunun çözümünün muhatabı sadece Milli Eğitim Bakanlığı değildir. Bu, bir hükümet problemidir. Maliye Bakanlığı kadro tahsis edecek ki, öğretmen ataması yapılabilsin. Daha fazla bütçe ayrılarak, öğretmen açığı giderilmelidir. Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla 2023 yılı sonuna kadar 100 bin atama yapılmasını istiyoruz.” dedi.

Eş Durumundan Dolayı Tayin Hakkı Kısıtlanan Tüm Kamu Çalışanlarının Önündeki Engeller Kaldırılmalıdır.

Geylan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Üniversite idari personelinin eş durumundan tayin hakları dahi yok. Sözde yetkili sendika 2021 yılında altına imza attığı bu hususun takibini yapmadığı için 3 yıldır yürürlüğe geçmedi. Türk Eğitim-Sen olarak YÖK’e yazılı başvuruda bulunarak, tüm üniversiteleri kapsayıcı, eş güdümlü sağlayan bir nakil yönetmeliği çıkarılması ve en azından mazeret durumu tayinlerinde kolaylık sağlanması talebinde bulunmuştuk. Örneğin; Kayseri’de bir üniversitede görev yapan idari personelin eşi Ankara’da görev yapıyor ama tayin hakkı olmadığı için eşinin yanına gelemiyor. Herhangi bir durumdan dolayı kamu çalışanına eş durumundan tayin hakkı verilmemesi demek; doğrudan Anayasamızın 41. Maddesinin ihlal edilmesi anlamına gelmektedir. Anayasamızın 41. Maddesi kamu yönetimine aile birliğini sağlama hükmü vermiştir. Öyleyse; daha fazla Anayasa ihlali yapılmasın, bir an önce başta üniversite idari personeli olmak üzere eş durumundan dolayı tayin hakkı kısıtlanan tüm kamu çalışanlarının önündeki engeller kaldırılsın. Önümüzdeki ay bu konuya yönelik gündem oluşturmak için bir dilekçe kampanyası da başlatacağız” dedi.

Her Kim Önlük Üzerinden Üyelerimize Bir Dayatmada Bulunursa, Unutulmasın ki Karşısında İlk Türk Eğitim-Sen’i Bulacaktır.

Önlük tartışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Talip Geylan, bu konunun suni ve gereksiz bir tartışma olduğunu söyledi. Geylan, “Zaten on yıllardır isteyen öğretmenlerimiz önlük giyiyor, istemeyen ise giymiyor. MEB’in öğretmenlere 23 Kasım’da öğretmenlere önlük vereceğine yönelik bir açıklaması oldu. Sayın Bakan bunun bir zorunluluk olmadığını belirtti. Ama bizim endişemiz, sahada kraldan çok kralcıların olmasıdır. Bir kısım okul, il, ilçe müdürleri ‘benim okulumda, ilçemde şu kadar öğretmen önlük giyiniyor’ şeklinde açıklamalarla bir baskı unsuru oluşturabilir. Bunu asla doğru bulmuyoruz. Şunu da belirtmek isterim ki, her kim önlük üzerinden üyelerimize bir dayatmada bulunursa, karşısında ilk Türk Eğitim-Sen’i bulacaktır.” dedi.

Cumhuriyetimiz 100 yaşında.

27 Ekim Cuma günü (yarın) tüm üyelerimizin işyerlerine yakalarında Cumhuriyet kokartı ile gideceğini söyleyen Genel Başkanımız Talip Geylan, aynı gün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılının şehir meydanlarında bayrak ve broşürlerle coşku içinde kutlanacağını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.