Öğretmenlerden MEB’e çağrı: “Diplomaya dayalı alan değişikliği artık açıklansın!”

Öğretmenlerden MEB’e çağrı: “Diplomaya dayalı alan değişikliği artık açıklansın!”

Öğretmenler, ikinci üniversite diplomasıyla alan değişikliği hakkı istiyor. MEB’den diplomaya dayalı alan değişikliği müjdesi talebi büyüyor. Öğretmenler taleplerini Bakan Tekin’e iletti.

Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) diplomaya dayalı alan değişikliği konusunda net bir çağrıda bulunuyor. Norm fazlası öğretmen sorununu hafifletecek ve öğretmenlerin kariyer hedeflerini destekleyecek düzenlemenin bir an önce açıklanması talep ediliyor.


Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Talebi Büyüyor

Birçok öğretmen, ikinci üniversiteyi bitirerek yeni bir branşta yetkinlik kazandı. Ancak diplomalarına uygun kadrolara geçiş yapamadıkları için mağduriyet yaşadığını belirtiyor.

Bu kapsamda öğretmenler, taleplerini geçtiğimiz günlerde Bakan Yusuf Tekin’e çiçek göndererek bir kez daha hatırlattı.


Öğretmenlerin MEB’e Mesajı: “Bu Müjde Hem Bize Hem Sisteme Fayda Sağlar”

Öğretmenlerin çağrısında şu ifadeler öne çıktı:

“Binlerce meslektaşımızın kariyer planlamasını doğrudan etkileyen bir beklentimiz var: Diplomaya dayalı alan değişikliği müjdesinin verilmesi.”

“İkinci üniversiteyi bitirerek kendisini geliştiren öğretmenler, yeni uzmanlık alanlarına geçiş yaparak eğitim sistemine daha güçlü katkı sunmak istiyor.”

“Bu düzenleme sadece bireysel bir hak değil; aynı zamanda norm fazlası öğretmen sorununu da hafifletecek önemli bir adım olacaktır.”

Öğretmenler, diplomalarına uygun branşlara geçiş hakkının verilmesinin motivasyonlarını artıracağını ve sistemdeki işleyişi olumlu etkileyeceğini belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum