Öğretmenlere 28 Ekim Ek Ders Şoku!

Öğretmenlere 28 Ekim Ek Ders Şoku!

Öğretmenlere 28 Ekim Ek Ders Şoku!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğrenci ve öğretmenlere tatil müjdesi verdi. Avcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle okulların 5 gün tatil edildiğini açıkladı.

Avcı, şöyle konuştu:

"Bu yıl Başbakanlık genelgesi gereğince 30 Ekim Cuma günü ve ayrıca Milli Eğitim için de 2 Kasım Pazartesi günü okullarımız tatil olacak. Bu tatil günlerin telafisi için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz bugünlerde üzerlerinde olan ders yükünü yapmış, ek ders vesaire sorumluluklarını yerine getirmiş sayılacaklar. 30 Ekim Cuma günü okullarımız tatil, öğretmenlerimiz idari izinli. 2 Kasım Pazartesi günü de okullarımız tatil öğretmenlerimiz idari izinli. Öğretmenlerimiz size soracaklar 'Ek dersimizi yapmış sayılacak mıyız?' Evet, sayılacaklar."

Ek Ders Konularına Yabancı İl-İlçe-Okul Müdürleri?

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra ve 29 Ekim Perşembe günü Resmi Tatil ilan edilmiştir. Bu günlerde öğretmenler okula gitmeyecek sadece törenlere katılacaktır.30 Ekim Cuma günü Öğretmenler idari izinli sayılacaklardır.

Sitemize ve forumlarda bu günlerde ek ders ödemesi yapılıp yapılmayacağı konusunda sorular gelmektedir. Daha önce de birkaç kez yazdığımız gibi bugünlerde öğretmen ve idarecilerden ek ders kesintisi yapılmaz o günlerde ek ders tam ödenir.

Ancak bir çok il-ilçe milli eğitim müdürlerince, okullara aşağıdaki şekilde talimat verildiği yönünde bilgiler gelmektedir. Acaba bu yöneticiler Sayın Bakan'ın açıklamlarından bi haberler mi?

Mlli Eğitim Bakanlığının açıklaması ve Kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına ilişkin genelge uyarınca 29 Ekim 2015 ve 2 Kasım 2015 tarihlerinde ek dersler tam alınacak, ancak 28 Ekim Çarşamba okula yarım gün gidildiğinden Öğretmenler  ek dersin yarısını alacaklardır.

İşte o Ek Ders Esaslarındaki O Madde:

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller MADDE 16­ (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a)Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerdegörevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b)(Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (*)(Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum