Öğretmenlere Alan Değişikliği Şoku

Öğretmenlere Alan Değişikliği Şoku

MEB Alan değişikliği takvimini açıkladı. Alan değişikliğini Teknoloji Tasarım ve Zihinsel Engelliler öğretmenliği kurslarını tamamlayan öğretmenlerle sınırlı tutması öğretmenler arasında şaşkınlıkla karşılandı

MEB Alan değişikliği takvimini açıkladı. Alan değişikliğini Teknoloji Tasarım ve Zihinsel Engelliler öğretmenliği kurslarını tamamlayan öğretmenlerle sınırlı tutması öğretmenler arasında şaşkınlıkla karşılandı.

Aylardır bekleyen alan değişikliği uygulaması gecikmeli olarak da olsa gerçekleşecek diye düşenler maalesef hayal kırıklığına uğramışlardır.

Dışarıda atama bekleyen yüzbinlerce öğretmenin tepkisinden çekinen MEB bu tepkileri göğüsleyemedi ve alan değişikliğini sınırlandırdı.

MEB böylece 444 sistemiyle yan alana dahi olanak sağlayan MEB günü kurtarmaya yönelik yan alana dahi değişiklik veren politikası sonucu mağdur ettiği atama bekleyen öğretmenlerin yeniden tepkisini göze alamamıştır.

Oysa ki o dönemde yan alan yada başka nedenlerle alan değiştiren ve pişmanlık duyan sınıf öğretmenlerini yeniden bu alana alabilirdi. Onlardan boşalacak alanlara de branş öğretmeni alabilir ve böylece dengeyi kurabilirdi.

Şöyle ki;

Bir ilde sınıf öğretmenliğine dönmek isteye 10 Fizik öğretmeni varsa bunların yerine Fizik mezunu olup sınıf öğretmenliği yapmakta olanları alabilirdi.

Bu ve benzeri çözümlerle tüm hayalleri yıkmayabilir içine girdiği kıskaçtan bir şekilde kurtulabilirdi.

MEB bu uygulama maalesef beklentilere cevap verememiştir.

MEB bu kararını tekrar gözden geçirmelidir.

MEB'de öğretmen atamadaki sorun mevcut öğretmen kaynaklı değildir. Sorun MEB'in yatırımları kısması, özel okulları teşvik için yeni yeni adımlar atması, okul yapmaması, derslik yapmaması, normal eğitime ve 30 kişilik sınıflara geçiş için gerekli atılımları yapmaması kaynaklıdır.

Maksut BALMUK

Öğretmen

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum