Öğretmenlere SMS’le Dön Çağrısı

Öğretmenlere SMS’le Dön Çağrısı

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki çatışmalar nedeniyle kısa mesaj atılarak bölgeden ayrılmaları sağlanan öğretmenlerin görev yerlerine dönmeleri istendi.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki çatışmalar nedeniyle kısa mesaj atılarak bölgeden ayrılmaları sağlanan öğretmenlerin görev yerlerine dönmeleri istendi. Ancak Cizre’de eğitime devam etmek için hiçbir koşul sağlanmış değil. İlçede bütün okullar zarar görmüş durumda.

Sokağa çıkma yasakları nedeniyle adeta savaş alanına dönen Şırnak’ın Cizre ilçesinde 79 gün sonra kalkan yasak, yaşanan tahribatı gözler önüne serdi. Binaların kullanılamaz hale geldiği ilçede okul ve hastaneler de büyük zarar gördü.

Geri Dönün Mesajı

İlçedeki savaş alanını andıran görüntülere rağmen Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kamu düzeninin sağlandığını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından daha önce bir kısa mesajla gönderilen öğretmenlere, bu sefer dönmeleri için mesaj atıldığı ortaya çıktı.

Geri donun mesaji

Duygusal Çöküntü Var

79 gün önce eğitim ve öğretim sürerken bir kısa mesaj ile bin 300 öğretmen bir gün içinde ilçeyi terk etmişti. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, ilçede evlerin dahi kullanılamayacak hale geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Eğitim faaliyetlerinin bu ortamda başlaması çok zor. Okulların birçoğu kullanılamaz hale geldi. Bu binaları tadilattan geçirseniz dahi duygusal çöküntüyü öyle kolay tamir edemezsiniz. Çünkü insanlar daha can güvenliğinin sağlandığından emin değil. Bu iş öğretmenlere ilçeyi terk edin sonra işinize dönün mesajlarıyla olmaz.” diye konuştu.

Travmatik Bir Süreç Bekliyor

Cizre’de daha önce mesajla ayrılan öğretmenlerin döndüklerinde psikolojik bir travma süreci yaşayacağına dikkat çeken Karaca şunları söyledi: “Öğretmenlerin ve öğrencilerin bedensel ve beyinsel olarak hazırlanması zaman alacaktır. Yasak başladı okulları kapatın, yasak bitti okulları açın demekle eğitim faaliyeti sürdürülemez.”

Zarar Görmeyen Okul Yok

Eğitim Sen Cizre Temsilcisi Osman Tetik de öğretmenlere çarşamba günü mesaj geldiği bilgisini paylaştı. İlçede bulunan okulların hemen hepsinin sokağa çıkma yasaklarında zarar gördüğüne dikkat çeken Tetik şunları anlattı:

“Cizre’de 101 tane okul bulunuyor. Özellikle yasakların sürdüğü bölgelerdeki okulların bazıları karakola dönüştü. 20-25 okul ise kullanılamaz hale geldi. Bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle zarar görmeyen okul yok. Ama bu işin bu kadar kolay olacağını sanmıyorum. Çünkü Cizre adeta savaştan çıktı. Bu kadar yarayı sarmak bu kadar kolay değil.”

Öğretmenler Tedirgin Ve Korkuyor

Cizre’de yasağın başlamasıyla ilçeyi terk eden öğretmenler korkulu ve tedirgin… İsmini vermek istemeyen bir öğretmen şunları anlattı: “Bizi bir mesajla geri çağırdılar. Şimdi de bir mesajla tekrar gitmemizi istiyorlar. Geri döndüğümüzde nelerle karşılaşacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yok. Nerede kalacağız, öğrenciler bize nasıl davranacak, halkın tepkisi olacak mı? Bu konuda bize hiçbir açıklama yapılmadı. Bir öğretmen olarak tedirginim ve korkuyorum.”

Kaynak: Özgür Düşünce

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.