Öğretmenlere "Yaz Performansı" Şoku!

Öğretmenlere "Yaz Performansı" Şoku!

Tüm Öğretmenler, Yazın Performans Değerlendirmesinden Geçecek! Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de canlı olarak yayımlanan “Özel Röportaj” programına konuk oldu.

Meslek içi eğitim seminerleri
"Haziran’da yaz tatiline girerken de zaten bizim yaz tatilinde, yaz aylarında bütün öğretmenlerimiz için planladığımız, yaptığımız meslek içi eğitim seminerleri var. Bunlar şimdiye kadar biraz da dostlar alış verişte görsün tarzından da yapılan, yani biraz tatille karışık yürütülen işler. Şimdi öyle olmayacak, bunların planlaması da yapıldı, sorumluları da belirlendi. Bu öğretmenlerimiz de, diğer meslek içi eğitime katılacak öğretmenlerimiz de bu seminerlerde ciddi anlamda bir performans değerlendirmesinden de geçirilecekler. Ama özellikle bu yeni atanan öğretmenlerimiz bu yaz tatilindeki hizmet içi seminerlerde gidecekleri yöreye göre ayrıca bir eğitimden geçirilecekler.

Doğu’da, Güneydoğu’da ana dili Kürtçe olan çocuklarımızın yoğunlukta olduğu bir okula gidip öğretmenlik yapacaksa bu öğretmen arkadaşımız, ona bu yaz tatilinde temel bazı iletişim bilgileri de verilecek. Yani gittiği yerde konuşulan mahalli dil de, bu Kırmançiyse Kırmançi, Tunceli’ye gidiyorsa diyelim Zazaki, yani Kürtçenin değişik lehçelerinde veya… Zazalar diyorlar ki, biz ayrı bir diliz, lehçe değiliz, biz ayrı bir diliz. Zazakide ve Kırmançide temel iletişim cümlelerini öğrenecekler, yani hoş geldin, nasılsın iyi misin, karnın mı ağrıyor, ödevini yaptın mı?.. Aman ödev demeyelim. Tabi ders yılı başladıktan sonra, sömestrde değil. Yani akşam çalıştın mı, baban ne iş yapıyor gibi veya çevredeki esnafla, komşularla günaydın, nasılsınız iyi misiniz, bugün hava nasıl, yani temel bazı iletişim cümlelerini hiç olmazsa öğrenmiş olarak bu görev yapacakları yerlere bu arkadaşlarımızı göndermek istiyoruz.

Sadece dil meselesi de değil, yani gideceği yerdeki alışkanlıklar, gelenekler, görenekler, hani folklor dediğimiz, yani bir taziyeyi gittiğiniz zaman ne denir, nasıl oturulur, nasıl kalkılır, bir kına gecesine gittiyseniz, bir düğüne gittiyseniz, bir doğum tebrikine gittiyseniz veya bir kahveye girdiğinizde, özellikle erkek öğretmenlerimiz için, oradaki insanlarla sohbet nasıl başlar, nasıl biter gibi. Sadece Doğu, Güneydoğu için değil, yani Eskişehir’e gelecek öğretmenimiz de Eskişehir’de işte Kalabak suyunun ne manaya geldiğini bilmesi lazım gibi. Dolayısıyla, bu yaz tatilinde bu eğitimlerden de geçtikten sonra önümüzdeki der yıl daha donanımlı olarak inşallah görevlerinin başında olacaklar.

Şimdi burada size şunu soracaklar: Peki bütün bunlar olurken biz maaş alacak mıyız? Atamaları yapıldığı günden itibaren maaşlarını alacaklar."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum