Öğretmenlerin Alan Değişikliği Umudu

Öğretmenlerin Alan Değişikliği Umudu

Eğitim-Bir-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Levent KÖSE Alan Değişikliği ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Son zamanlarda şubemize ve bize gelen taleplerde alan değişikliği ile ilgili birçok soru ve istek gelmektedir. Bilindiği üzere son alan değişikliği 01/12/2014 tarihinde olmuştu ve bu alan değişikliği kısmi olmuş, sadece Özel Eğitim ve Teknoloji Tasarım alanlarına geçişlerle ilgili olduğundan talepleri karşılayamamıştır. Tabiiki MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürümüz Sayın Hamza Aydoğdu Bey öğretmenlerimizin mahkeme kararıyla mağdur olmalarından dolayı,  öğretmenlerimizin alan değişikliği işlemlerini daha sağlam zeminde yapmak için  TTK kararlarını beklemiş ve bu kısmi alan değişikliği işlemlerini yaparak öğretmenlerimizin bir daha mağduriyet yaşamalarının önüne geçmiştir . Ancak bu alan değişikliği bir kısım öğretmenlerimizi mağduriyetten kurtarmış ancak herkesi memnun etmeye yetmemiştir.

Ancak yukarıda da belirttiğim üzere  öğretmenlerimizden alan değişikliği ile ilgili bir çok talepler gelmektedir.

Bu bağlamda, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde  Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler:

MADDE 60 da belirtildiği üzere  Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yüksek öğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.

Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin alan değişiklikleri, il içinde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.

 Alan değişikliği işlemleri Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır denilmektedir .Öğretmenlerimizin yeterlilikleri olan alanlarında çalışmalarını hakları olarak görüyoruz . Bu çerçevede bakanlığımıza önerilerimizi sunuyoruz.

4+4+4 eğitim sistemimizden dolayı zorunlu olarak alan değiştiren öğretmenlerimizin bir kısmı alanlarında verimli ve başarılı olmadığını düşünmekte; alan değiştirdiği için pişmanlık duymaktadır. Bu düşüncede olan  öğretmenlerimize eski alanlarına dönme imkanı sağlanmalıdır.

Norm fazlası olan Öğretmenlerimizin  alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Anadolu Öğretmen Liselerinin Fen Liseleri ya da Anadolu Liselerine dönüştürülmesi sonucu öğretmenlik meslek dersleri öğretmenlerinin norm fazlası olan  Öğretmenlik Meslek Dersleri Öğretmenlerinin acilen Rehber Öğretmenliğe alan değişikliği sağlanmalıdır.

Mezun olduğu alan ile atandığı alan farklı olan örneğin Kimya  alanında mezun olup Sınıf Öğretmenliği alanına atananların, Makine Ressamlığı Alanından mezun olup Sınıf Öğretmenliği alanına atananların mezun olduğu alana alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Birden fazla alandan diploması olan ikinci üniversite bitiren öğretmenlerin istediği alana alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Kursunu başarı ile bitiren öğretmenlerimizin bu alanlara alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Belirtilen alanlara bir an evvel alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır.

 


Alan Değişikliği İşlemlerini sabırsızlıkla bekleyen Öğretmenlerimize MEB yetkililerimizin Alan değişikliği ile ilgili müjde vermelerini bir an önce bekliyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
68 Yorum