Öğretmenlerin Çözüm Bekleyen Sorunları

Öğretmenlerin Çözüm Bekleyen Sorunları

Alan değişikliği, Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği, Ek ders yönetmeliği

 Milli Eğitim Bakanlığında İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü biriminin acil olarak aşağıda sıralanan konuları çözmesi bekleniyor.
 
 
1- Alan değişikliği
 
2- Norm kadro yönetmeliği
 
3- Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği
 
4- Ek ders yönetmeliği
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamına Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez bir eğitimci oturdu. Genel Müdür Hamza AYDOĞDU'nun yıllardır İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde eğitimden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapmasınında getirdiği birikim ile eğitimcilerimizin beklentileri en üst düzeye çıkıyor...
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün ;
 
1- ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU : Yılan hikayesine dönen alan değişikliği sorununu öncelikle çözmesi gerekiyor. Danıştay'ın alan değişikliği iptalinin öncelikle ülke genelinde uygulanması için tüm Valiliklere ivedi olarak resmi bir yazı yazılması ve mahkeme kararının ülke genelinde birlik sağlanacak şekilde uygulanması gerekiyor. Daha sonra " Alan değişikliği kılavuzu" yayınlanarak alan değişikliği mağdurlarının sorunlarının çözümleri gerçekleştirilmelidir. Alan değişikliği kılavuzu yayınlanmadan önce mutlaka norm kadro yönetmeliği yeniden düzenlenmelidir. Alan değişikliği yatığı halde pişman olan ve eski alanına dönmek isteyen eğitimcilerin sorunları çözülmelidir. Mutsuz bir şekilde ders anlatan öğretmenden verim alınamaz. Yine alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenlerimiz için öncelikle TTK kurul kararı çıkartılarak , özellikle zihinsel engelli branşındaki açıklar kapatılmalıdır. Alan değişikliği kılavuzu düzenlenirken mahkeme kararı mutlaka göz önüne alınmalıdır.
 
2- NORM KADRO YÖNETMELİĞİ : 4+4+4 Eğitim sisteminin değişmesinin üzerinden 27 ay geçmesine rağmen  İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü norm kadro yönetmeliğini çıkarmayı beceremedi. Norm kadro yönetmeliği acil olarak 25/08/2011 tarihli ve 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 38 inci maddesine göre yeniden hazırlanmalıdır.  
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde Norm Kadro Grup Başkanlığı olmasına rağmen 27 aydır bu yönetmeliğin 652 sayılı kanuna uygun hale getirilememesi , İnsan Kaynakları biriminin  nasıl idare edildiğinin tek başına göstergesidir.
 
3- ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ : İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü mahkeme kararları , değişen kanunlarla yamalı bohçaya dönen Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini acil olarak değiştirmelidir. Milli Eğitim Bakanlığında eğitim sistemini sil baştan değiştiren Kanun yapıldı ama bu kanunun altını dolduracak yönetmelikler maalesef çıkartılamadı. 06.05.2010 tarihinde çıkartılan yönetmelikle öğretmen atamaları ve yer değiştirmeleri yapılmaya çalışılıyor. Müsteşar Yusuf TEKİN gelene kadar bu yönetmelik bile tanınmadan yönetmeliğe aykırı olarak genelge ve yazılarla öğretmen yer değiştirmeleri bile yapıldı. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde Öğretmen atama grup başkanlığının , Öğretmen atama yönetmeliğini 652 sayılı kanuna göre yeniden düzenleyememesi sizce normal mi ?
 
4- EK DERS YÖNETMELİĞİ : Milli Eğitim Bakanlığının ek ders yönetmeliğinde 2007 yılında çıkartılan yönetmelikten öncesine dönmesi gerekiyor. 1 gün okula gelmeyen sınıf öğretmeninden 7 saat ek ders kesilmesi vicdansızlıktır. Haftanın 2 günü rahatsızlanarak rapor alan bir öğretmen o hafta kalan 3 gün derse girse bile hiç ek ders alamıyor. Bu durumda öğretmen hiç ek ders alamayacağı için o haftanın tamamını raporlu geçirmek istemez mi ? Bakanlık bu konuda Maliye Bakanlığını ikna ederek ek ders yönetmeliğini acil olarak değiştirmelidir.
 
Sonuç olarak ; İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün önümüzdeki birkaç ay içerisinde yukarıda izah edilen sorunları acil olarak çözmesi gerekmektedir. Bu sorunların çözümünde en büyük sorumluluk Genel Müdür Hamza AYDOĞDU'da dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.