Öğretmenlerin Ek Ders Ücretine Zam ve Teşvik Geliyor

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretine Zam ve Teşvik Geliyor

TEKİN'in Al-Jazera TÜRK'ten Umay Aktaş Selman'a verdiği röportajda önemli değişikliklerin sinyalini verdi. Yapılacak bu yenilik ve değişikliklerle ilgili sona gelindiğini de belirten TEKİN diğer bakanlıklarla da veri seti oluşturduklarını sözlerine ekledi

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, Öğretmenlerin yüzde 70’inin doğuya atandığını, ama o bölgede kalmadıklarını bunun da niteliği etkilediğini bu bölgede öğretemenlerin kalıcı olmasının sağlanması için teşvik hazırlığı içinde olduklarını belirtti.    

 TEKİN verdiği röportajın bir bölümünde bu konuya açıklık getirdi. Yaptığı açıklamada "Öğretmen çalışma sürelerinin ve zorluklarının göz önüne alındığı yeni bir mekanizma üretiyoruz. Okul bazlı olarak kredilendirme sistemi getiriyoruz.

70 bin okulun tamamı için fiziksel koşullarından, kurumun bulunduğu mahallenin sosyo ekonomik, asayiş göstergelerine kadar 100’ün üzerinde kriter belirledik. Kendi kurumlarımızı kredilendirmeye tâbi tutuyoruz.

Diyarbakır’da 100 üzerinden 70 alan bir okul var, Kastamonu’da 100 üzerinde 20 alan bir okulumuz var diyelim. 20 alan okuldaki öğretmen daha zor şatlarda çalışıyordur. Buna göre öğretmenlere teşvik uygulanacak. Maaş anlamında değil, ama ek ders üzerinden ücret farkılılığı, bir de hizmet puanı açısından farklılık.

TÜİK, Maliye, Kalkınma, Adalet ve İcişleri Bakanlığı ile veri seti oluşturuyoruz. Sona gelmek üzereyiz. " diyerek öğretmenlere teşvik ve ek ders zammı verileceğinin müjdesini verdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum