Öğretmenlerin Ek Gösterge Artışında Yeni Açıklama

Öğretmenlerin Ek Gösterge Artışında Yeni Açıklama

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, AKP’nin seçim öncesinde kamu görevlilerine yönelik vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  AKP’nin seçim öncesinde kamu görevlilerine yönelik vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında;

Adalet ve Kalkınma Partisi 1 Kasım genel Seçimleri öncesinde toplumun farklı kesimlerine yönelik çeşitli vaatlerde bulunmuştu.

Bunlardan özellikle kamu görevlilerini yakından ilgilendiren üç konu ön plana çıkmaktaydı.
Bunlar;
* Lise ve Üniversite mezunu gençlerin iki yıl boyunca Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanması,
* Emeklilere 100 TL zam yapılması,
* Polislerin ek gösterge rakamlarının 2200’den 3000’e yükseltilmesi idi.

KONCUK: TÜM GENÇLERİMİZ 25 YAŞINA KADAR SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANDIRILMALIDIR
Türkiye Kamu-Sen olarak bu vaatlerin bir an önce hayata geçirilmesini beklemekteyiz. Ancak, öncelikli olarak belirtmek isteriz ki, lise ve üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim ödemek zorunda kalması mevcut iktidar döneminde hayata geçirilmiş yanlış bir uygulamadır. Bu gençlerimizin yalnızca iki yıl boyunca prim yükümlülüğünün devletçe karşılanacak olması yeterli değildir. Çözüm tüm gençlerimizin eskiden olduğu gibi 25 yaşına kadar Genel sağlık sigortası kapsamında prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalandırılması şeklinde olmalıdır.

KONCUK: ÖNCE EMEKLİLERİN MAAŞLARINDAN ÇALINAN YÜZDE 1,8 ÖDENMELİDİR
Emeklilere 100 TL zam verilmesi konusuna gelince, bilindiği gibi 2015 yılında yapılan toplu sözleşmede enflasyon farkı hesabının değiştirilerek memur ve memur emeklilerinin cebinden maaşlarının yüzde 1,8’inin çalınması söz konusu olmuştu. Bu oranın parasal karşılığı zaten ortalama 50 TL’ye gelmektedir. Dolayısıyla, hükümet emeklilerin maaşından 50 TL kesip 100 TL ekleyecektir. Bu şekilde de emeklilere 100 TL değil, gerçekte 50 TL zam yapılmış olacaktır. Böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Zaten ekonomik zorluklar içerisinde geçinme aczi çeken emeklilerimize verilecek 50 TL’nin hiçbir yaraya merhem olamayacağı da açıktır. Bu bakımdan hükümetin öncelikli olarak 2015 yılı enflasyon farkına ilişkin bu yanlışı düzeltmesi ve 2013 yılındaki toplu sözleşme hükmüne istinaden enflasyonun yüzde 6,1’i aşması halinde aradaki farkın enflasyon farkı olarak ödeneceğini ilan etmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde memur emeklilerimiz gerçek anlamda 100 TL zamdan faydalanabileceklerdir.

KONCUK: YALNIZCA POLİSLERİN DEĞİL, TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGE SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR
Bununla birlikte, polislerimizin ek göstergelerinin yükseltilmesine ilişkin çalışma son derece yerinde olmuştur. Ancak, memurlarımızın tamamının ek gösterge sorunları yıllardır kanayan bir yara olarak karşımızda durmaktadır. Başta yardımcı hizmetler sınıfına dahil personelimiz olmak üzere bütün kamu görevlilerimizin ek gösterge kaynaklı mağduriyetleri bulunmaktadır. Bu bakımdan yalnızca polislerimizin ek göstergelerinin yükseltilmesi sorun çözmekten uzak kalacaktır. Yardımcı hizmetlilere hiç ek gösterge verilmezken, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında çalışan öğretmen ve diğer kamu görevlileri, şefler, müdürler, müdür yardımcıları gibi pek çok kamu görevlimiz de ek gösterge rakamlarının artırılmasını beklemektedir. Yaşanan bu haksızlık emeklilik hayatları boyunca bile memurlarımızın peşini bırakmamaktadır.

Yeni bir sayfa açacağını ifade eden siyasi iktidarın özellikle bu vaatler çerçevesinde gündeme gelen sorunları tam olarak çözmesi bir anlamda samimiyet testi olacaktır. Son günlerde basına da yansıyan haberlere göre memurların iş güvencelerini yok edecek birtakım çalışmalar yapıldığı ifade edilmektedir. Kamu görevlilerinin en büyük kazanımı iş güvenceleridir. Bu noktada iş güvencesine karşı ortaya konulacak her türlü girişime  Türkiye Kamu-Sen en büyük tepkiyi verecektir. Yeni bir sayfa memurlarımız adına bilinmezliğe, muammaya ve kabusa dönüştürülmemelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak iktidarın vaatlerinin takipçisi olmanın yanında, Genel Sağlık Sigortası, emekli maaşları ve ek gösterge konuları çerçevesinde ortaya çıkan sorunların tamamının çözülmesi içinde talepkar olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.