Öğretmenlerin evinde uyuşturucu bitki serası

Öğretmenlerin evinde uyuşturucu bitki serası

İzmir'de iki lise öğretmeni kiraladıkları evde uyuşturucu etkisine sahip bir bitki yetiştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

İzmir'de uyuşturucu etksi yapan bitki üretttiği iddiasıyla gözaltına alınan lise öğretmenleri "satıcı değiliz, içiciyiz" diye savunma yaptı.

Habertürk gazetesinin haberine göre İzmir’de görev yapan 2 lise öğretmeni, kiraladıkları evde daha çok Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak kullanılan Türkiye’de ise yeni piyasaya sürülmeye başlanan esrarın bir türü olduğu belirtilen uyuşturucu etkisine sahip bir bitki yetiştirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

EV SERA HALİNE GETİRİLMİŞ

İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu Çiğli ve Karabağlar’da 2 lisede görevli öğretmenler N.K. (50) ve S.A.’nın (42) kiraladıkları bir evde uyuşturucu madde imal ettikleri bilgisini elde etti. Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, adresini belirledikleri eve mahkemeden alınan arama kararıyla baskın düzenledi. Sera haline getirilen evde 22 saksı içerisinde 25 kök ve kurutulmaya bırakılmış 300 gram uyuşturucu etkisi olan bitki ele geçirildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan öğretmenler N.K. ve S.A. Narkotik Şube Müdürlüğü’nde verdikleri ifadelerinde, “Uyuşturucu maddeyi satmıyoruz. Kendimiz içiyoruz” dedi. Öğretmenlerin yetiştirdikleri bitkilerden ürettikleri uyuşturucu maddeyi satıp satmadıklarının ise polis tarafından araştırıldığı bildirildi. İfade işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen 2 öğretmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.