Öğretmenlerin Haziran 2016 Seminerleri Nasıl Uygulanacak?

Öğretmenlerin Haziran 2016 Seminerleri Nasıl Uygulanacak?

MEB 2016 Yılı Öğretmenlerin Haziran ve Eylül Seminerleri Nasıl Uygulanacak? Öğretmenlerin 2016 Haziran ve Eylül Seminerleri Nasıl Uygulanacak? Nerede seminer alınacak? Tarihler nasıl olacak?

MEB 2016 Yılı Öğretmenlerin Haziran ve Eylül Seminerleri Nasıl Uygulanacak? Öğretmenlerin 2016 Haziran ve Eylül Seminerleri Nasıl Uygulanacak? Nerede seminer alınacak? Tarihler nasıl olacak?
 
Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda yaptığı düzenlemelerle uzaktan eğitim sistemine geçerrek öğretmenlerin eğitim merkezlerine toplanması ve internet üzerinden interaktif eğitim yöntemi ile alanında uzman kişiler ve bakanlık yetkilleri tarafından eğitim verilmesi yöntemin kullanmaya başladı.

MEB tarafından sürdürülecek olan bu yılki seminer çalışmalarına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şu açıklamayı yapmıştı:

"Haziran’da yaz tatiline girerken de zaten bizim yaz tatilinde, yaz aylarında bütün öğretmenlerimiz için planladığımız, yaptığımız meslek içi eğitim seminerleri var. Bunlar şimdiye kadar biraz da dostlar alış verişte görsün tarzından da yapılan, yani biraz tatille karışık yürütülen işler. Şimdi öyle olmayacak, bunların planlaması da yapıldı, sorumluları da belirlendi. Bu öğretmenlerimiz de, diğer meslek içi eğitime katılacak öğretmenlerimiz de bu seminerlerde ciddi anlamda bir performans değerlendirmesinden de geçirilecekler. Ama özellikle bu yeni atanan öğretmenlerimiz bu yaz tatilindeki hizmet içi seminerlerde gidecekleri yöreye göre ayrıca bir eğitimden geçirilecekler'' Ancak bu açıklamalardan sonra bakanlık herhangi bir değişikliği henüz gitmedi.
 
Yeni yönetmelik şöyle;
 
(1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı, okul müdürlüğünce yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyurulur. 

(2) Bu çalışmalarda;
a) Yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler yapılır.
b) Yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılır.
c) Öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılır.
ç) Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemler yapılır.
d) Eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılır.
e) Okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretimle ilgili diğer konular da değerlendirilebilir.
f) Gerektiğinde Bakanlığın ilgili birimlerince hazırlanan plana göre farklı mesleki çalışma programları da uygulanabilir.

(3) Yönetici ve öğretmenler;

a) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ilk haftasında, okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında mesleki çalışma yaparlar.

b) Ders kesiminden sonra yapılan mesleki çalışmanın ikinci haftası ve sonraki günlerinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belli merkez/merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulurlar. İstemeleri halinde bu eğitimi farklı il/ilçelerde de alabilirler. Farklı il/ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler, katılacakları il/ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirmek ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendirmek zorundadırlar.

c) Eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıcına kadar geçen süre içerisinde yapılan mesleki çalışmalarda okul müdürlüklerince hazırlanan program dahilinde kendi okullarındaki mesleki çalışmaya katılırlar."

*Sonuç olarak; Okullar 17 Haziran Cuma günü bitecek, 2016 Haziran seminerleri 20 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. Haziran seminerinin ilk haftasını okulunuzdan, ikinci haftasını istediğiniz ilden alabilirsiniz. Haziran semineri 30 Haziran Perşembe bitecek. Ve 2 haftalık ek ders alınacak.

Eylül seminer çalışmaları ise 1 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 2 hafta sürecek. Ek ders ücreti ise sadece seminer yapılan 2 haftaya ödenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.