Öğretmenlerin hizmet puanlarını artıran faaliyetler

Öğretmenlerin hizmet puanlarını artıran faaliyetler

Öğretmenlerin, hizmet puanlarını düzenleyen, atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazetede yayımlandı. Öğretmenlerin hizmet puanlarını artıran yeni faaliyetler belli oldu.

Öğretmenlerin, hizmet puanlarını düzenleyen, atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazetede yayımlandı.

Yeni eklenenler şu şekildedir:

1- Yatılı bölge ortaokul ifadesi "Yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında" olarak değiştirilmiştir. Buna göre yatılı ve/veya pansiyonlu eğitim kurumlarında belletici olarak görev yapanlara ek hizmet puanı verilecektir.

2- İYEP kapsamında ders okutanlara her ay için ek 0,5 hizmet punaı verilecek.

3- Zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananlara ek hizmet puanı verilecek.

4- TÜBİTAK ve TÜBA koordinesinde yürütülen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve araştırma projesi yarışmalarında bireysel veya takım olarak ilk üç dereceye giren veya mansiyon ödülü alan öğrencilere bu kapsamda fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere ek hizmet puanı verilecek.

Bu kapsamda fiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; ulusal ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 15, ikinci derece için 10, üçüncü derece veya mansiyon için 5 hizmet puanı; uluslararası ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 30, ikinci derece için 20, üçüncü derece veya mansiyon için 10 hizmet puanı verilir.

5- Ulusal veya uluslararası kapsamda düzenlenen bilimsel, sanatsal, kültürel veya sportif yarışmalarda bireysel veya takım olarak ilk üç dereceye giren veya mansiyon ödülü alan öğretmenlere ek hizmet puanı verilecek.

 Ulusal ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 20, ikinci derece için 15, üçüncü derece veya mansiyon için 10 hizmet puanı; uluslararası ölçekte olanlar bakımından birinci derece için 35, ikinci derece için 25, üçüncü derece veya mansiyon için 15 hizmet puanı verilir.

6- Doktora, tezli yüksek lisans, tezsiz yüksek lisans (Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi hariç), ikinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara, hakemli dergilerde makalesi yayımlananlara, başarı belgesi, üstün başarı belgesi veya ödül alanlara, eTwining programı kapsamında sertifikası bulunanlara, patent, faydalı model ve tasarım tescili yapanlara ek hizmet puanı verilecektir.

a) Doktora mezunu olanlara 90,

b) Tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50,

c) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans eğitimi hariç olmak üzere; tezsiz yüksek lisans mezunu olanlara 30,

ç) İkinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10,

d) Uluslararası bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 5,

e) Ulusal bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 3,

f) En fazla bir adet olmak üzere başarı belgesi alanlara 3,

g) En fazla bir adet olmak üzere üstün başarı belgesi alanlara 4,

ğ) En fazla bir adet olmak üzere ödül alanlara 5,

h) eTwining programı kapsamında sertifikası bulunanlara 15,

ı) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili alanlara her bir patent tescili için 30,

i) Türk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescili alanlara her bir faydalı model tescili için 20,

j) Türk Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescili alanlara her bir tasarım tescili için 10,

hizmet puanı verilir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum