Öğretmenlerin olduğu FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

Öğretmenlerin olduğu FETÖ'nün hücre evlerine operasyon

Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 16 şüpheli gözaltına alındı

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine düzenlenen operasyonda, aranan 16 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'den aranan bazı zanlıların örgütün "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evlerinde kaldıklarının tespiti üzerine arama, yakalama ve el koyma kararı çıkarıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah eş zamanlı düzenlediği operasyonda, örgüt üyesi ve yöneticisi olarak arandıkları tespit edilen 16 zanlı yakalandı.

Hücre evlerinde yapılan aramalarda, örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen 19 bin 260 lira, 2 bin 500 Avro, 6 bin 20 ABD doları, iki altın bilezik, 24 çeyrek altın, iki yarım altın, 4 adet de Ata lira altın ele geçirildi, dijital verilere incelenmek üzere el konuldu.

Örgütsel kaydı bulunmayan, "temiz" olarak adlandırılan kişiler üzerine kiralandıkları tespit edilen hücre evlerinde kalan zanlıların, gizlendikleri bu evlerde güncel örgütsel faaliyetlere de devam ettikleri belirlendi.

FETÖ'nün TSK ve emniyetteki yapılanmasında "mahrem abi" olarak görev yaptıkları iddia edilen zanlıların çoğunluğunun ihraç edilen öğretmenlerden olduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, örgüt mensuplarının yakalanmasının önüne geçebilmek amacıyla da tedbir uyguladıkları, örgütün verdiği talimatlar doğrultusunda sıklıkla ev değiştirdikleri, kiralanan evleri yakın akrabalarından bile gizledikleri belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.