Oğuzhan Asiltürk aşı yaptırmış mıydı? Bakan cevapladı

Oğuzhan Asiltürk aşı yaptırmış mıydı? Bakan cevapladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesi üzerine hastanede açıklama yaptı.

Oğuzhan Asiltürk bugün Ankara Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vefat eden Oğuzhan Asiltürk için Ankara Şehir Hastanesi'ne ziyarette bulundu. Koca şunları söyledi:

"İnançlı ve samimi biriydi. Bugün sabah 9 sıralarında, koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 9'da kardiyak arrest sonrası yaşamını yitirdi."

Basın mensuplarından gelen sorulara yanıt veren Bakan Koca 'Oğuzhan Asiltürk aşı olmuş muydu' sorusuna şöyle yanıt verdi.

"Daha bu konu ve genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemeden doğru olmadığı kanaatindeyim


Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi 15 Eylül 2021 tarihli yazısında Kıbrıs gezisi öncesi Asiltürk ile görüştüğünü, Asiltürk'ün maske takmadığını öğrendiğini yazdı. Hastalığı sonrası ailesiyle görüşen Selvi aşı da olmadığını söyledi. Selvi'nin yazısı şöyle:

Oğuzhan Asiltürk'le Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs gezisine katılmak üzere geldiği Esenboğa'daki şeref salonunda karşılaşmıştık. Sohbet ederken maske takmadığı dikkatimi çekmişti. "Maske takmıyor musunuz?" diye sorduğumda, "Maske takmıyorum" demiş, benim şaşırdığımı görünce de maskenin koronavirüsü önlemede yeterli olmayacağını savunmuştu.

Oğuzhan Asiltürk'ün, koronavirüse yakalandığını duyunca bunu hatırladım. O zamanki notlarıma baktım. Aşı olduğunu yazmışım ama hastaneye kaldırıldıktan sonra yakın çevresiyle konuştum, aşı olmadığını söylediler. Ben de ikilemde kaldım.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.