OHAL Komisyonunun 200 kişilik yardımcı ekibi

OHAL Komisyonunun 200 kişilik yardımcı ekibi

Anayasa Hukukçusu Cem Duran Uzun, OHAL Komisyonuna seçilen 7 üye dışındaki 200 kişilik ekibi anlattı

Cem Duran Uzun bugünkü yazısında, OHAL Komisyonunun yapısını anlattı

Komisyonun 7 üyesi olduğuna dikkat çeken Uzun, çok sayıda ihraç edilen personel olduğu için MEB ve İçişleri Bakanlığından birer üye seçildiğine dikkat çekti.

KURUM BİR YARGI ORGANI DEĞİL

Yargı kökenlilerin çok olmasına rağmen, Komisyonun bir mahkeme değil idari organ olduğunu vurgulayan Uzun "Kurumun amacı yargının yerine geçmek değil henüz dava konusu olmadan idari mekanizmalarla hızlı bir şekilde OHAL işlemlerinin incelenmesi ve hataların giderilmesidir.

KOMİSYONUN 200 KİŞİLİK YARDIMCI EKİBİ

Cem Duran Uzun konuya dair olarak şunları belirtti

"Komisyonun, sayısı yüz binleri aşacak dosyalara yetişemeyeceği ve sürecin yıllar alacağı bir diğer iddia. Hatta her bir dosyaya şu kadar dakika ayrılsa bile komisyon iki yılda bu dosyaları bitiremez ve başvuruların sonuçlanması yıllarca sürer şeklinde hesaplamalar yapıldığı görülüyor. Oysaki Komisyon bu görevleri tek başına yedi üye ile yapmayacak.

Komisyona elli civarında uzman/raportör ve yüz elli civarında da memur tahsis edildi. Yani toplamda iki yüz civarında yardımcı personeli olacak.

Bu uzman/ raportör personelin;
25'i Yargıtay, Danıştay ve kürsüden seçilmiş hakimler, 
10'u milli eğitim müfettişi, 
15'e yakını da maliye ve mülkiye müfettişi.

Görüldüğü üzere seçilen uzmanlar da işin niteliğine uygun olarak yargı, Milli Eğitim, Mülkiye ve Maliye gibi kurumlardan seçilmiş. Bu personel desteği ile Komisyon yapılan başvuruları çok gecikmeden sonuçlandırabilecektir.

Ayrıca başvuruların on binlercesi hakkındaki ceza davaları sonuçlanmaya başladı. Bu mahkeme kararları, Komisyon için bağlayıcı olmasa da karar vermesini hızlandıracaktır. Son olarak binlerce başvurunun içeriğinin birbirine çok benzediğini ve bunlar hakkında verilecek bir karardan sonra diğerlerinin daha hızlı sonuçlandırılacağını tahmin etmek güç değil."

Yazının devamı için tıklayın.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.