OHAL Komisyonu'nun adresi belli oldu!

OHAL Komisyonu'nun adresi belli oldu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen personelin şikayetlerini değerlendirecek olan 7 kişilik OHAL Komisyonu'nun adresi belli oldu. Komisyonun çalışmaları için 4-5 alternatif yer önerildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudan ihraç edilen personelin şikayetlerini değerlendirecek olan 7 kişilik OHAL Komisyonu'nun adresi belli oldu. Komisyonun çalışmaları için 4-5 alternatif yer önerildi. Bu önerilerden ise Başbakanlık eski Merkez Binası üzerinde uzlaşıldı. Son dakika bir değişiklik yapılmazsa, OHAL Komisyonu, Kızılay'da bulunan Başbakanlık Eski Merkez Binası'nda çalışmalarını yürütecek.

OHAL Komisyonu'nun çalışmalarını yürütmesi planlanan Başbakanlık Merkez Binası, yaklaşık 80 yıl önce inşa edildi. Bugüne kadar bir çok hükümet ve Başbakan eskitti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin inşa edilmesi ile birlikte Başbakanlık Merkez Binası'nın da yıldızı söndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye taşınırken, Cumhurbaşkanlığı Köşk'ü de Başbakan'a kaldı. Eski Başbakan Ahmetm Davutoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım, çok nadir de olsa Başbakanlık binasını kullanıyor. Ancak, binada bulunan bir çok birim, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ve Köşk'e taşındığı için merkez binada bir çok yer de boşalmış oldu. Tarihi binanın 2019 yılından itibaren Müze'ye dönüştürülmesi de planlanıyor.

150 KİŞİLİK UZMAN ORDUSU

Öte yandan, 7 kişilik komisyonun 'teknik çalışmasını' yapacak uzmanlarla ilgili de yürütülen çalışma sonuçlandı. Buna göre, OHAL Komisyonu'nda 150 kişilik bir uzman ekip görev yapacak. Uzmanlar, değişik kamu kurumlarından seçilecek. Komisyon, uygun görürse kamu kurumları dışından da uzman temin edebilecek. Uzmanlarla ilgili geniş kapsamlı bir güvenlik soruşturması yapılacak.

(T24)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.