OHAL'de kritik düzenleme!

OHAL'de kritik düzenleme!

Yeni KHK'larla Terörle Mücadele Kanunu kapsamına girenler hariç, şüpheliler hakkında verilen 30 günlük gözaltı süresi 7 güne düşürüldü.

 684 sayılı KHK'da gözaltı sürelerine ilişkin de düzenleme yapıldı.  Buna göre, 6755 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken  Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun  Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun"un 3. maddesinde  yer alan "Hakim veya cumhuriyet savcısı tarafından verilen yakalama emri üzerine  yakalanan şüpheli hakkında verilen gözaltı süresi 30 günü geçemez." ifadesi,  "Şüphelinin yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için  zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren 7 günü geçemez." şeklinde  değiştirildi. Maddeye, "Delillerin toplanmasındaki güçlük veya şüpheli sayısının  çokluğu nedeniyle cumhuriyet savcısı, gözaltı süresinin 7 gün süreyle  uzatılmasına yazılı olarak emir verebilir." hükmü eklendi.

AVUKAT YASAĞI KALDIRILDI

Gözaltındaki şüphelinin müdafii ile görüşme hakkı cumhuriyet savcısının kararıyla beş gün süreyle kısıtlanabilir. Bu zaman zarfında ifade alınamaz" düzenlemesi yapılmıştı. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan 684 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile gözaltına alınanların avukatları ile 5 gün süreyle görüşmeyeceklerine ilişkin yasak kaldırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.