Okul Müdüründen Öğretmene Dayak İddiası!

Okul Müdüründen Öğretmene Dayak İddiası!

Manisa’da, Gazi İlkokulu Müdürü M.K hakkında okulun sınıf öğretmenlerinden H.A’a diğer öğretmenlerin gözü önünde tekme atarak hakaret ettiği iddiası yargıya taşındı. Öğretmene yönelik okul müdürü tarafından gerçekleştirildiği iddia şiddet Manisa’daki eğit

Manisa’da Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, Gazi İlkokulunun Şehitler Ortaokulundaki ek binasının önünde bir basın açıklaması düzenleyerek okul müdürü tarafından darp edilen öğretmen H.A’ya destek verildi. Basın açıklamasına eğitim sendikalarının yanı sıra HDP ve CHP'den destek geldi.

Eğitim Sendikaları adına ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel, “Öğretmenlik onurunun çiğnenmesine tepki olarak toplandık. Gazi ilkokulunda idarecilerin katılımıyla meslektaşımız Eğitim Sen üyesi H.A’nın da aralarında bulunduğu ilkokul 4’üncü sınıf öğretmenlerinin Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) toplantısında tartışma yaşanmıştır. Tartışmanın nedeni ilkokullarda şube öğretmenler kurulu toplantısı yapılsın mı yapılmasın mı? konusudur. ŞÖK toplantıları ile ilgili olarak yasa der ki; ‘Şube Öğretmenler Kurulu Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında ŞÖK toplantıları yapılır. Çok açık ve net. Okul Müdürü M.K, var olan yasayı bile bilmeden ilkokul müfredatında olmadığı halde zorlamayla ŞÖK toplantısını yapalım diyerek bütün kurulun önünde üyemiz H.A’ya ‘Kes sesini’ diyerek tekme atmış, mobbing uygulamıştır. ‘Sizin buna hakkınız yok. Bu tekme sadece H.A’ya değil tüm öğretmenlere atılmıştır’ diyerek o anda orada bulunan öğretmenler tepki göstermiştir müdüre. Orada bulunan diğer öğretmenler. ‘Bu yaptığınız mobbingtir, baskıdır’ dediyse de okul müdürü M.K despotik tutumunu sürdürmüş ve aynı tutumla toplantıdan ayrılmıştır.” 

Öğretmen H.A’nın herkesin önünde saldırıya uğraması nedeniyle moralinin bozulduğunu ve rencide olduğunu kaydeden Demirel, şunları söyledi: “Haklı olduğu konuda suçlanarak, azarlanınca ve ayrıca şiddete maruz kalınca gerekli yerlerde girişimini başlatmıştır. Eğitim sendikaları olarak hangi sendikaya üye olursa olsun tüm öğretmenlere yapılmış saydığımız bu saldırı nedeniyle yanında olduğumuz meslektaşımız H.A’ya duyuruyoruz. Dün okula gelerek gerekli görüşmeleri yaptığımız, hem hastaneye giderek, hem ilçe milli eğitim müdürlüğüne müracaat ederek, şikayet dilekçesini vererek bugün de cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak gerekli adımı atmış bulunuyoruz. Bundan sonrası Milli Eğitim Müdürlüğündedir. Görev Milli Eğitim Müdürlüğündedir.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.