Okul müdürüne mülakat engeli

Okul müdürüne mülakat engeli

Okul müdürüne mülakat engeli. MEB Yönetici görevlendirmelerinde müdürlük mülakatları sorun oldu.

Okul müdürüne mülakat engeli 

Türk Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanlığı’ndan müdür atamalarına tepki. Mülakata dayalı müdür atamalarına karşı olduklarının altını çizen Türk Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Arda Ertan, “Sendika olarak en başından beri karşı olduğumuz bu müdür atama yöntemi, beraberinde adamcılığı, yandaşlığı ve torpili getirerek, son derece donanımlı, kaliteli ve liyakat sahibi müdürlerin sistem dışı bırakılmasına sebebiyet vermiştir” dedi. Bu durumdan en çok etkilenen okul müdürlerinin ise Türk Eğitim Sen üyesi müdürler olduğunu öne süren Ertan “İki yıllık bu süreç içerisinde, gerek Türkiye genelinde, gerekse Balıkesir il genelinde ve Bandırma İlçemizde, tabiri caizse bir yönetici kıyımı yaşanmaktadır” ifadesini kullandı.

-Başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyordu
Bunun en son somut örneğinin, Bandırma Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesi müdürü Kürşat Doğan’da açıkça görülebileceğini dile getiren Ertan “Sendikamız üyesi Kürşat Doğan, 16 yıllık idareciliğinin son 4,5 yılını Edincik’teki Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesinde müdür olarak geçirmiş, görev yaptığı süre boyunca ortaya koyduğu çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, okulunda pozitif bir atmosfer oluşturarak öğrenci, veli ve öğretmenlerini her yönden mutlu ve memnun etmiş bir yöneticidir” dedi.

-4 AB Projesi bakanlık onayından geçti
Doğan’ın hazırlamış olduğu 4 Avrupa Birliği Projesi ile 102 öğrenciyi ve 20 öğretmeni Avrupa ülkelerine göndererek, bu konuda referans gösterilen bir eğitimci olduğunun altını çizen Ertan şunları söyledi “ Kendisi il bazında yapılan mesleki eğitim konulu çalıştaylarda aktif roller üstlenmiş, Bandırma’yı il bazında en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu niteliklere sahip ve son derece başarılı çalışmalar yapmış bir müdüre, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği komisyonun mülakat sınavında 100 üzerinden 65 notunu takdir etmesi bizleri derinden yaralamış ve Milli Eğitim’deki ‘’Adalet ve Hakkaniyet’’ anlayışını tekrar sorgulamamıza neden olmuştur. Kürşat Doğan’a bu düşük notun verilerek müdürlük yolunda kendisine engel konulması, tamamen objektiflikten uzak, yanlı bir değerlendirmenin sonucudur. Her şeye rağmen arkadaşımız bir Türk Eğitim Sen’li olarak onurlu duruşunu muhafaza etmiş ve mevki makam uğruna saf değiştirmeyerek, birilerine karşı el-pençe divan durmayarak bizim ve sevenlerinin gözünde büyümüştür”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.