Okulda öğretmen öğretmeni dövdü

Okulda öğretmen öğretmeni dövdü

MEB, eğitimde şiddete son vermek için çabalasa da, İstanbul'da bir okulda yaşananlar şok etkisi yaptı. Öğretmen, 'Müdür yardımcısı beni dolaplara fırlattı' diye 10 gün rapor aldı. Müdür yardımcısı da, 'O da bana omuz attı' dedi. Savcılık, soruşturması sür

İLGINÇ olay, İstanbul-Bahçelievler'deki Refik Saydam Ortaokulu'nda yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma dosyasındaki iddialara göre; 20 yıllık beden eğitimi öğretmeni M.C., okulun spor salonundaydı. Okul Müdür Yardımcısı M.K., öğretmenin yanına gelerek, veli toplantı tutanağının eksik olduğunu söyledi. Öğretmen de, 'Hazırlayamadım, bugün vereceğim'dedi. Müdür yardımcısı M.K, 'Bugün tamamla' diye tepki gösterdi. Öğretmen M.C. düzgün konuşması için meslektaşını uyardı.

Savcılık el koydu

Öğretmen M.C. sonrasında yaşananları savcılıktaki ifadesinde, "Müdür Yardımcısı M.C. ders bitiminde spor odasına yanıma gelip, 'Sen kimsin lan' diye bağırıp saldırdı. Kolumdan tutup, spor salonundaki dolaplara doğru fırlattı. O sırada orada bulunan diğer beden eğitimi öğretmeni E.B. ve arkadaşı Ö.F.A. adlı kişi araya girmese çok daha fazla darp edilebilirdim. Araya giren tanıklar, sayesinde şüpheli spor salonundan uzaklaştırıldı. Bana bu şekilde çirkince saldıran şüpheliden şikayetçiyim" dedi. Şahitler de, savcılık ifadelerinde yaşanan şiddet olayını doğruladı.

10 gün işgöremez raporu

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı bu ifadeleri ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nce verilen Adli Darp Raporu'nu da dikkate alarak soruşturma açtı. Savcılık ayrıca okuldaki kamera kayıtlarını da istedi. Öğretmenin aldığı, darp raporunda, sol kol dirsek iç yüzeyde arkaya doğru ilerleyen yaralanma tespit edildiği belirtildi. Basit yaralanma olduğu, hayati tehlike bulunmadığı kaydedildi. 20 yıldır görev yapan, evli ve 2 çocuk annesi öğretmen M.C.'ye ayrıca yaşadığı fiziksel travma nedeniyle akut stres tepki bozukluğu teşhisiyle 10 gün işgöremez raporu da verildi.

Milli Eğitim de soruşturuyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişliği'de öğretmen M. C.'nin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Öğretmen, müdür yardımcısına 'omuz attığı' iddiasını reddetti. Olayın tanığı beden eğitimi öğretmeni E.B.'ye ifadesini değiştirmesi için okul idaresince baskı kurulduğu iddia ediliyor. Adli ve idari soruşturma bittiği zaman gerçek ortaya çıkacak.

"O da bana omuz attı, ben de şikayetçiyim"

Suçlamaların odağındaki erkek Müdür Yardımcısı M.K.'da, öğretmen hakkında Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, şikayetçi oldu. Müdür yardımcısı M.K. ifadesinde, "Veli toplantı tutanaklarını öğretmenden 2 hafta önce istemiştim. Duymamazlıktan geldi. Daha sonra, okula akıllı tahtalar geldi. Akıllı tahtaları teslim alırken, öğretmen yanıma geldi. Tutanakları bana teslim etmesi gerekiyordu. Sorunca bana, 'Sen kimsin lan, çekiştirme beni' diye tepki gösterdi. 'Niye bu kadar sert tepki gösterdin? diye sorunca öğretmen M.C. bana omuz attı. Ben de, ilçe milli eğitim müdürlüğüne beni küçük düşürdüğü ve omuz attığı için şikayet ettim. Spor odasına gittim ama asla kolundan tutup, dolaplara doğru fırlatmadım. Ben de şikayetçiyim" dedi.

 

 

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.