Okulda tavan sıvası öğrencilerin üzerine çöktü!

Okulda tavan sıvası öğrencilerin üzerine çöktü!

Ataköy'de bir okulun tavan sıvası öğrencilerin üstüne çöktü. 3 öğrenci olayı hafif çiziklerle atlattı. Okul 2 gün tatil edildi.

Ataköy'de Bakırköy Emlak Kredi Bankası Ortaokulu'nda 6 Kasım 2014 günü öğrencilerin derste olduğu saat 15.00 sıralarında bir sınıfın tavanında 4 metrekarelik bir alanın sıvası çöktü. Kafasına, omzuna ve koluna sıva düşen 3 öğrenci hafif yaralandı. Yaşanan olay üzerine okul boşaltılarak öğrenciler evlerine gönderildi. Okula çağrılan ambulansla hastaneye götürülen 3 öğrenci olayı küçük sıyrıklarla atlattI.

Okula gelen mühendislere bütün sınıfların tavanları incelettirildi. Mühendisler diğer tavan sıvalarının sağlam olduğunu ancak 3 sınıfta ileriki zamanda aynı sorunla karşılaşabileceğini söyledi. Bunun üzerine o sınıfların tavanlarındaki sıvalar kırılarak tadilata alındı.

 

Adının açıklanmasını istemeyen bir okul yetkilisi 1986 yılında yapılan okulun sıvalarının normalden çok daha kalın atıldığını, yıllar içinde de sıvanın ağırlığı kaldıramayarak düştüğünü söyledi. 2 sınıfın tavan sıvasının ortalama 500 kg tuttuğunu söyleyen yetkili sınıflara alçı sıva çekileceğini bunun da ortalama ağırlığının 50 kg bile tutmayacağını belirtti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.