Okullar Açılırken Öğretmene 1400 TL Çay Şeker Ödeneği!

Okullar Açılırken Öğretmene 1400 TL Çay Şeker Ödeneği!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin 1400 TL olmasına tepki göstererek, “Öğretmenlerimiz, 1400 TL ile şu ekonomik koşullarda yeni öğretim yılı için nasıl bir hazırlık yapacak düşünülmüyor anlaşılan!” dedi.

Öğretim Yılına Hazırlık ödeneğinin 1 asgari ücret seviyesinde ve tüm eğitim çalışanlarına verilmesinin son derece makul ve gerçekçi bir beklenti olduğunu kaydeden Genel Başkan açıklamasında şunları söyledi:

“Her sene başında öğretmenlerimize verilen Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği (Sözde yetkili sendikanın altına imza attığı mutabakat gereği) bu yıl 1400 TL olarak belirlendi. Komik ve ayıplı bir durum! Öğretmenlerimiz, 1400 TL ile şu ekonomik koşullarda yeni öğretim yılı için nasıl bir hazırlık yapacak düşünülmüyor anlaşılan! Oysa ki, Türk Eğitim Sen olarak teklifimizi Toplu Sözleşme masasına da taşımıştık: Öğretim Yılına Hazırlık ödeneği 1 ASGARİ ÜCRET seviyesinde ve tüm eğitim çalışanlarına verilsin! Son derece makul ve gerçekçi bir beklenti değil mi? Eğer bu konuda hakkaniyetli bir düzenleme yapılmayacaksa o halde bu ödemenin adı ÇAY ŞEKER ÖDENEĞİ OLSUN. Çünkü 1400 TL ile ancak yıllık çay şeker ihtiyacı karşılanabilir.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.