Okullar kalitesine göre sıralanacak

Okullar kalitesine göre sıralanacak

MEB "Eğitimde Kalite Endeksi" projesini hayata geçiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde kalitenin ölçülmesi için "Eğitim Kalite Endeksi" projesini hayata geçiriyor.

Habertürk'ün haberine göre; "Eğitimde Kalite Endeksi" projesi ile sınıf, okul türü, ilçe, il ve bölgeler düzeyinde Türkiye'nin eğitim kalitesi haritası ortaya çıkacak.

Eğitim kaliteleri arasında büyük fark olan iller ve okullar için harekete geçilecek. YÖK ve MEB, üniversitelerin eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracak. Eğitim fakültesi öğrenci veya mezunları için farklı fakültelerde çift ana dal veya yan dal yapma imkanı sunulacak. KPSS'de bütün alanlardaki öğretmen adaylarına alan sınavı yapılacak.

BİRDEN ÇOK SINAV

Üniversitelere giriş sınavı yeniden formüle edilecek. YGS ve LYS'nin yılda birden çok yapılması ve en yüksek puanın üniversiteye giriş için kullanılması sağlanacak. YÖK, üniversitelerde 1 dönem uygulamalı, 2 dönem akademik eğitimi içeren üç dönem uygulamaları için de çalışmalara başladı. Ayrıca mevcut devlet ve vakıf üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerin de kurulması için gerekli düzenleme yapılacak.

BURSLAR 400 TL OLUYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bursların 330 TL'den 400 TL'ye çıkarılacağını açıklamasının ardından Kredi Yurtlar Kurumu çalışmalara başladı. Burslara yapılacak zammın üniversitelerin ikinci dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.

Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.