Okullar tatil mi? 31 Aralık için kar tatili alan iller

Okullar tatil mi? 31 Aralık için kar tatili alan iller

İSTANBUL 'da ve Ankara başta olmak üzere illerde yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı belli oluyor. Yarın yani 31 Aralık perşembe günü ilk olarak okulları tatil eden iller Samsun, Sivas, Tokat ve çorum oldu.

Yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil mi yarın yani 31 aralık perşembe günü yılbaşı tatili tam gün olur mu sorusu gündeme oturdu. İlk tatil kararı Samsun 'dan geldi. Gözler yarın yoğun kar yağışı altında olacak İstanbul ve Ankara ile Bursa, Kocaeli, Balıkesir Valiliği 'nin okullar tatil mi sorusuna vereceği yanıta döndü.

Meteoroloji uyardı Sibirya karı Türkiye'nin üzerine çöktü. Yoğun kar yağışı okullarda ilk tatil kararını Samsun ilinde aldırdı. Dün akşamdan beri etkili olan kar yağışı sebebiyle Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

KARABÜK'TE KAR TATİLİ KARARI

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 31 aralık perşembe günü tatil edildi. Karabük Valiliği 'nden yapılan açıklamada Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

SAMSUN OKULLAR NERELERDE TATİL EDİLDİ?

SAMSUN'un Ayvacık İlçesi'nin tamamı, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda okulların tatil edildiği duyuruldu. Kar tatili kararı yarın için daha da genişleyerek uzayabilir. Samsun'un Çarşamba ilçesinde de okullar öğleden sonra tatil edildi. Yetkililer, bu ilçeler ile daha önce bugün ders yapılmayacağı duyurulan Canik, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde yarın okullarda ders yapılıp yapılmayacağının akşam saatlerinde belli olacağını kaydetti.

ÇORUM 2 GÜN OKULLARI TATİL ETTİ

ÇORUM Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar bugün ve yarın yani 31 Aralık perşembe günü tatil etti. Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün ve yarın kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.

SİVAS'TA OKULLAR TATİL

SİVAS Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.

TOKAT'TA EĞİTİME YARIN KAR TATİLİ

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar için tatil edildi. Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 31 aralık perşembe günü okullarda eğitim yapılmayacak.

KASTAMONU'DA OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullarda eğitime yarın için ara verildi.

HAKKARİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarıneğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi. 

İSTANBUL 'DA OKULLAR YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE TATİL Mİ?

istanbulda okullar tatil miİSTANBUL Valiliği yarın yani 31 Aralık perşembe günü okulları tam gün tatil edebilir. Zira kar yağışı çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da çok kuvvetlenecek ve perşembe günü hayatı durduracak. Kar yağışı İstanbul'da Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edecek. İstanbul'da kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı beklenmektedir.

ANKARA'DA YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

ankarada okullar tatil miANKARA Valiliği öğrencilerin beklediği yarın yani 31 aralık perşembe günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını yapacağı değerlendirme ile verecek. Ankara hava durumu raporlarına göre kar yağışı çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenecek. Bunun için Ankara valiliği kar yağışının durumuna göre yapacağı değerlendirme ile karar verecek.

BURSA VALİLİĞİ YARIN OKULLAR TATİL Mİ ?

bursada okullar tatil miBursa yoğun kar yağışı etkisi altında olacak. Kar yağışı yarın daha da etkili olacak. Bursa Valiliği yoğun kar sebebiyle 31 aralık perşembe günü  kar tatili kararı verebilir. Bursa Valiliği 'nin okullar tatil mi sorusuna yanıtını akşam saatlerinde vermesi bekleniyor.

KOCAELİ YARIN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

kocaelinde okullar tatil miKOCAELİ Valiliği yoğun kar yağışı için alarma geçerken perşembe günü tatil olabilir. Kocaeli hava durumu raporlarına göre kar yağışı perşembe günü ilde hayatı durduracak kadar kuvvetli olacak.

BALIKESİR YARIN 31 ARALIK 2015 PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

balıkesirde okullar tatil miBALIKESİR Valiliği yarın yani 31 Aralık perşembe günü okulları tatil eder mi sorusunun yanıtı bekleniyor. Bursa bugün yoğun kar yağışı altında perşembe günü de tipiyle birlikte yağış etkili olacak. Eksi derecelere düşecen sıcaklık sebebiyle ulaşımda dona bağlı sıkıntılar yaşanabilir. 

ESKİŞEHİR YARIN KAR DAHA YOĞUN 31 ARALIK PERŞEMBE OKULLAR TATİL Mİ?

eskişehirde okullar tatil miESKİŞEHİR Valiliği yarın okullar tatil mi kararını yapacağı son durum değerlendirmesiyle verecek. Eskişehir'de 31 Aralık perşembe günü kar yağışı etkisini çok daha fazla artıracak. Eskişehir hava durumu raporuna hava sıcaklığı eksi 3 dereceye inecek.

HAVA DURUMU VE KAR ALARMI

Uzmanlar son yılların en yoğun kar yağışı ve sert kışının yaşanacağını söylüyorlar. Meteorolojinin açıklamasına göre çok kuvvetli olacağı bildirilen kar yağışı ile birlikte sıcaklık 8 ile 15 derece arasında düşecek.

30.12.2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ HAVA DURUMU : Ülkemizin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

31.12.2015 PERŞEMBE HAVA DURUMU ; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir.

01.01.2016 CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU ; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

02.01.2016 CUMARTESİ HAVA DURUMU ; Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin edilmektedir. (internethaber.com)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum