Okulların tatil edildiği iller

Okulların tatil edildiği iller

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ve Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Kocaeli ve Manisa'nın Demirci ilçesinde okulların tatil edildiği açıklanırken, diğer illerden de ilerleyen saatlerde tatil açıklaması gelmesi bekleniyor.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitim öğretime yarın bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, kentte bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi ve yarın öğleden sonra ise etkisini arttırmasının beklendiği belirtildi. 

Kar yağışının oluşturabileceği olumsuzlukların dikkate alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine, 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür." 

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı aktarıldı. 

butik.she

KOCAELİ

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceğinin, yarın gün boyu kar yağışının devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, kar yağışının araç ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa, mağduriyete yer vermemek için il genelinde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 18 Ocak 2016 Pazartesi ara verilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

 

MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilecek. 

İlçe merkezinde sağanağın ardından başlayan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için kar temizleme çalışmaları yapıyor.

Kar kalınlığı ilçe merkezinde 30, Demirci-Simav karayolu Akçakertik mevkisinde ise 40 santimetreye kadar ulaştı. 

Demirci Kaymakamlığı, yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiğini duyurdu.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü, ekiplerin yolları açık tutabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

MUĞLA

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde kar nedeniyle Yatağan-Kavaklıdere karayolu trafiğe kapanırken, ilçedeki okullarda da yarın eğitime ara verilecek.

Kavaklıdere ilçesinde etkili kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Akşam saatlerinden itibaren başlayan kar, etkisini artırarak Yatağan-Kavaklıdere karayolu Salkım mevkisi ile ilçe girişini trafiğe kapattı. Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı bölgede araçlar yolda kaldı.

Bazı araç sürücüleri kar topu oynayarak vakit geçirmeye çalışırken, bazıları da bölgeye bu yıl ilk kez yağan karda özçekim yaptı.

Yolların trafiğe kapanması nedeniyle araçlarında zincir bulundurmayan ve mahsur kalan 50'nin üzerinde araç sürücüsü, karayolları ekiplerinin yardımıyla ilerlemeye çalıştı.

Kavaklıdere ilçe girişinin yanı sıra Çayboyu, Menteşe ve ilçeye bağlı bazı mahalle yollarına henüz ulaşım sağlanamıyor.

Öte yandan, bölgede etkili kar yağışı nedeniyle kaymakamlık, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

SAKARYA

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar yarın tatil edildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun yağmurun ardından başlaması beklenen kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete yol açmaması için kent genelinde taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.