Ömer Çelik açıkladı: YKS tarihi değişecek mi?

Ömer Çelik açıkladı: YKS tarihi değişecek mi?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik; "(YKS tarihi) Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez. Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(YKS tarihi) Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez."

"Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır."

2023-YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT),  2. Oturum (AYT) ve 3. Oturum (YDT) tarihleri belli oldu. ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanan sınav takvimine göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları haziran ayında gerçekleştirilecek.

Buna göre; YKS sınavları 17-18 Haziran 2023'de yapılacak.17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.